Beleg in aandelen gezonde voeding bij Trend Invest

Beleggen in Gezonde Voeding

Startdatum:
Bijgewerkt tot en met: 1 juni 2023
Rendement 1JR
-3,5 % *

TREND - Overzicht

Gewicht Aandelen Val Koers ?
  Gezonde Voeding 1 MND 1 JR
4,5% Beyond Meat Inc USD 10,17
-20,86 %
-62,90 %
6,8% Calavo Growers Inc USD 31,84
0,38 %
-4,07 %
17,5% Chipotle Mexican Grill Inc USD 2.082,33
1,38 %
49,06 %
8,4% Dole PLC USD 13,64
10,36 %
35,86 %
5,5% Hain Celestial Group Inc/The USD 11,82
-32,26 %
-55,06 %
8,5% John.B. Sanfilippo & Son Inc. USD 114,27
9,11 %
61,40 %
12,3% Kroger Co/The USD 44,66
-9,67 %
-15,54 %
4,8% Natural Grocers by Vitamin Cottage Inc USD 10,46
-2,97 %
-40,77 %
8,4% Simply Good Foods Co/The USD 35,79
-3,97 %
-10,19 %
9,3% Sprouts Farmers Market Inc USD 32,78
-13,42 %
20,43 %
5,8% SunOpta Inc USD 6,58
-19,16 %
-15,42 %
8,3% United Natural Foods Inc USD 26,23
-2,49 %
-40,20 %
Beyond Meat Inc

Amerikaanse producent van plantaardige vervangers voor vleesproducten

Calavo Growers Inc

Amerikaans bedrijf dat onder meer avocado's verhandelt

Amerikaanse keten waar Mexicaanse - duurzaam geproduceerde - snacks worden verkocht

Dole PLC

Gezonde Voeding

Amerikaanse onderneming die onder meer ¦organic foodª en verantwoorde personal care producten verkoopt

John.B. Sanfilippo & Son Inc.

"Amerikaanse verwerker en distributeur van onder meer noten, pindakaas, sesamsticks, zonnebloempitten en manssnacks"

Kroger Co/The

Gezonde Voeding

"Amerikaanse producent - en tevens keten van winkels - van onder meer gezonde voeding, vitamines en cosmetische producten"

Simply Good Foods Co/The

Gezonde Voeding

Amerikaanse keten van supermarkten waar biologische en duurzaam geproduceerde levensmiddelen worden verkocht

"Amerikaanse keten die onder meer vitamines, mineralen, kruiden en supplementen verkoopt in eigen winkels en via internet"

Een van de belangrijkste Amerikaanse distributeurs van organische en biologisch voedsel

In deze pdf vindt u informatie over de samenstelling, de beleggingsaanbevelingen, de Trend Update en de geschiktheid van de Trend Gezonde Voeding voor de belegger.


Belangrijke informatie

De Trend Gezonde Voeding bestaat 100% uit aandelen en is dus een offensieve belegging. De koers van aandelen kan zowel omhoog als omlaag flink fluctueren. Een belegging in deze Trend is daarom niet geschikt voor beleggers die weinig tot geen risico willen lopen, zoals defensieve en neutrale beleggers en/of voor beleggers die financieel afhankelijk zijn van het vermogen waarmee zij beleggen, bijvoorbeeld voor pensioen, inkomen of aflossing van een lening.


* 1-jaars rendement van de Trend
Het rendement van de Trend is berekend over het afgelopen jaar op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend.

** Zie de grafiek:

  • De blauwe lijn vertegenwoordigt vanaf de startdatum van de Trend de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend overeenkomstig het gewicht welke zij vertegenwoordigen.
  • De grijze lijn vertegenwoordigt een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend overeenkomstig het gewicht welke zij vertegenwoordigen tot aan de startdatum van de Trend. De weergegeven rendementen betreffen fictieve, in het verleden behaalde resultaten.
  • De groene lijn vertegenwoordigt de rendementsontwikkeling van de MSCI World Index.

 

Overige meldingen inzake het 1-jaarsrendement en de rendementen in de grafiek

Simulatieperiode
- Tot en met de startdatum van de Trend is de rendementsontwikkeling gebaseerd op één selectie van aandelen, welke op het moment van de start van de Trend door Trend Invest  zijn geselecteerd. Tijdens de simulatieperiode is de selectie van aandelen niet gewijzigd. Ieder kwartaal is een gesimuleerde Trend Update uitgevoerd. Het gewicht van de aandelen is hierbij ieder keer teruggezet naar het bij de start van de Trend berekende gewicht binnen de Trend. Indien een aandeel tijdens een gesimuleerde Trend Update nog niet bestond, is het gewicht als cash aangehouden tot de dag van de beursnotering van het betreffende aandeel.  Hierbij is tevens rekening gehouden met bijvoorbeeld dividend-uitkeringen en aandelen-splitsingen.

Werkelijke periode - Vanaf de startdatum van de Trend is de rendementsontwikkeling gebaseerd op (1) aandelen, welke op het moment van de start van de Trend door Trend Invest zijn geselecteerd en (2) aandelen die op grond van een Trend Update zijn geselecteerd. De selectie van de aandelen is tijdens het bestaan van een Trend continu aan wijziging onderhevig. Tijdens een daadwerkelijk uitgevoerde Trend Update worden meer corporate actions, zoals overnames, nieuwe beursnoteringen en wijziging van het bedrijfsprofiel meegenomen dan tijdens een gesimuleerde Trend Update. 

In het verleden behaalde rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen bruto-resultaten. Deze rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,25% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9% over de waarde van de order.

Laatste update

Koersrendement: rendement waarbij geen rekening wordt gehouden met eventuele dividenduitkeringen.