Beleg in aandelen social media bij Trend Invest

Beleggen in Social Media

Startdatum:
Bijgewerkt tot en met: 8 december 2017
Rendement 1JR
37,1 % *

Prestaties - Rendement in procenten**

  • Social Media
  • Simulatie
  • MSCI World NR (EUR)

TREND - Overzicht

Gewicht in trend Aandelen Valuta Koers Koersrendement ?
  Social Media 1 MND 1 JR
17,3% Alphabet Inc USD 1.049,38
-0,84 %
31,97 %
16,5% Facebook Inc USD 179,00
-0,31 %
50,53 %
6,8% Momo Inc USD 24,44
-14,09 %
17,11 %
6,6% SINA Corp. USD 97,02
-9,84 %
45,34 %
7,7% Snap Inc USD 15,07
16,73 %
0,00 %
16,9% Tencent Holdings Ltd USD 50,48
1,44 %
106,46 %
7,2% Twitter Inc USD 21,10
7,71 %
7,43 %
8,2% Weibo Corp USD 100,24
-8,01 %
105,58 %
6,8% YY Inc USD 105,85
18,40 %
140,35 %
6,3% Yelp Inc USD 40,47
-10,29 %
11,64 %
Alphabet Inc

Amerikaans internetbedrijf, moederbedrijf van Google, onder meer zoekmachine gerelateerd aan online advertenties

Amerikaanse social netwerkonderneming

Chinees bedrijf dat gebuikers op basis van locatie en interesses bij elkaar brengt

Chinees online mediabedrijf met vier pijlers: Sina Weibo, Sina Mobile, Sina Online en Sina.net

Amerikaans bedrijf achter oa Snapchat, ontwikkelt applicaties waarmee gebruikers foto's, tekeningen, tekst en video's kunnen verzenden en ontvangen.

Chinees internetbedrijf dat onder meer online games aanbiedt

Amerikaanse onderneming die een portal biedt voor online teksten

Onderneming die wel de Chinese variant van Twitter wordt genoemd

Chinees bedrijf dat gebruikers in staat stelt real-time groepsgewijs spraak, video en tekst te delen, zowel op PC's als smartphones

Yelp Inc

Amerikaans bedrijf dat onder meer reviews van lokale bedrijven verzamelt en aan zijn gebruikers toont

In deze pdf vindt u informatie over de samenstelling, de beleggingsaanbevelingen, de Trend Update en de geschiktheid van de Trend Social Media voor de belegger.


Belangrijke informatie

De Trend Social Media bestaat 100% uit aandelen en is dus een offensieve belegging. De koers van aandelen kan zowel omhoog als omlaag flink fluctueren. Een belegging in deze Trend is daarom niet geschikt voor beleggers die weinig tot geen risico willen lopen, zoals defensieve en neutrale beleggers en/of voor beleggers die financieel afhankelijk zijn van het vermogen waarmee zij beleggen, bijvoorbeeld voor pensioen, inkomen of aflossing van een lening.


* 1-jaars rendement van de Trend
Het rendement van de Trend is berekend over het afgelopen jaar op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van de Trend.

** Zie de grafiek:

  • De blauwe lijn vertegenwoordigt vanaf de startdatum van de Trend de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend overeenkomstig het gewicht welke zij vertegenwoordigen.
  • De grijze lijn vertegenwoordigt een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend overeenkomstig het gewicht welke zij vertegenwoordigen tot aan de startdatum van de Trend. De weergegeven rendementen betreffen fictieve, in het verleden behaalde resultaten.
  • De groene lijn vertegenwoordigt de rendementsontwikkeling van de MSCI World Index.Overige meldingen inzake het 1-jaarsrendement en de rendementen in de grafiek

Simulatieperiode - Tot en met de startdatum van de Trend is de rendementsontwikkeling gebaseerd op één selectie van aandelen, welke op het moment van de start van de Trend door Trend Invest  zijn geselecteerd. Tijdens de simulatieperiode is de selectie van aandelen niet gewijzigd. Ieder kwartaal is een gesimuleerde Trend Update uitgevoerd. Het gewicht van de aandelen is hierbij ieder keer teruggezet naar het bij de start van de Trend berekende gewicht binnen de Trend. Indien een aandeel tijdens een gesimuleerde Trend Update nog niet bestond, is het gewicht als cash aangehouden tot de dag van de beursnotering van het betreffende aandeel.  Hierbij is tevens rekening gehouden met bijvoorbeeld dividend-uitkeringen en aandelen-splitsingen.

Werkelijke periode - Vanaf de startdatum van de Trend is de rendementsontwikkeling gebaseerd op (1) aandelen, welke op het moment van de start van de Trend door Trend Invest zijn geselecteerd en (2) aandelen die op grond van een Trend Update zijn geselecteerd. De selectie van de aandelen is tijdens het bestaan van een Trend continu aan wijziging onderhevig. Tijdens een daadwerkelijk uitgevoerde Trend Update worden meer corporate actions, zoals overnames, nieuwe beursnoteringen en wijziging van het bedrijfsprofiel meegenomen dan tijdens een gesimuleerde Trend Update.
 
In het verleden behaalde rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van u belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen bruto-resultaten. Deze rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9% over de waarde van de order.

 

Laatste update

Koersrendement: rendement waarbij geen rekening wordt gehouden met eventuele dividenduitkeringen.