Hoe kan ik geld overmaken naar mijn Trend Invest-rekening?

Liquiditeiten kunt u overmaken naar uw beleggingsgirorekening op rekeningnummer NL50GILL0211588555, t.n.v. Stichting Nederlandse Beleggingsgiro inzake Trend Invest, onder vermelding van uw naam.

Hoe kan ik geld vanaf een buitenlandse rekening overmaken naar mijn Trend Invest-rekening?

Vanuit de meeste Europese landen (SEPA-landen) kunt u rechtstreeks liquiditeiten overmaken naar uw beleggingsrekening op rekeningnummer NL50GILL0211588555,t.n.v. Stichting Nederlandse Beleggingsgiro inzake Trend Invest, onder vermelding van uw naam. Houdt u een rekening aan buiten het SEPA-gebied, dan dient u aanvullende informatie op te geven bij uw overboeking:

  • InsingerGilissen Bankiers (bank waar de rekening wordt aangehouden)
  • Keizersgracht 617, 1017 DS Amsterdam, Nederland (vestigingsadres van de bank)
  • GILLNL2A (BIC, voorheen Swift-code of Swift-adres)

Sommige buitenlandse banken zullen ook naar het vestigingsadres van Trend Invest vragen: Herengracht 493, 1017 BT Amsterdam, Nederland.

Heeft u naar aanleiding hiervan nog vragen, neemt u dan gerust contact met ons op.

Hoe kan ik mijn tegenrekening wijzigen?

U maakt een verificatiestorting van € 0.01 over naar NL50GILL0211588555, t.n.v. Stichting Nederlandse Beleggingsgiro inzake Trend Invest, onder vermelding van VTR wijziging en uw Trend Invest-rekeningnummer.

Houd er rekening mee dat de tenaamstelling van uw nieuwe tegenrekening exact gelijk dient te zijn aan de tenaamstelling van uw Trend Invest-rekening.
 

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen?

Wilt u uw e-mailadres wijzigen? Log dan in op het klantenportaal. Daar kunt u als volgt uw e-mailadres wijzigen. U klikt op het pion-symbool. Vervolgens kiest u voor 'E-mailadres veranderen'. 

Zit ik ergens aan vast als ik beleg bij Trend Invest?

Bij Trend Invest zit u nergens aan vast en kunt u altijd beschikken over uw gelden.

Hoe kan ik de ontwikkelingen van mijn beleggingen volgen?

Bij Trend Invest kunt u altijd de ontwikkelingen van uw beleggingen via het Trend Invest-portaal volgen. In deze beveiligde internetomgeving vindt u het actuele rendement van uw Trend(s). U kunt hier ook snel en eenvoudig nieuwe aan- en verkooporders plaatsen en u heeft altijd toegang tot uw mutatieoverzichten.

Op welke rekening worden mijn gelden en beleggingen geadministreerd?

Bij Trend Invest belegt u via uw eigen Trend Invest-rekening. Dit is een beleggingsgirorekening waarop uw gelden en beleggingen worden geadministreerd. Doordat Trend Invest gebruikmaakt van een beleggersgiro kunnen aandelen ook in fracties worden geadministreerd. En dat tot 4 cijfers achter de komma. Hierdoor kunt u uw beleggingen nog beter spreiden, ook bij beperktere vermogens. Een bijkomend voordeel van een beleggersgiro is dat beleggingstransacties gebundeld kunnen worden, wat een kostenvoordeel oplevert. 
   
Het openen van uw eigen Trend Invest-rekening doet u volledig digitaal en kost u slechts 10 minuten.

Wat zijn fracties van aandelen?

Een fractie van een aandeel is een stukje van een aandeel. Omdat wij gebruikmaken van een beleggersgiro kunnen aandelen ook in fracties geadministreerd worden, tot vier cijfers achter de komma. Daardoor kan er nog beter gespreid worden, ook bij beperkte vermogens.

Adviseert Trend Invest ook?

Trend Invest biedt simpelweg de mogelijkheid om te beleggen in verschillende trends. Maar Trend Invest geeft geen persoonlijk beleggingsadvies.

Wat houdt de dienstverlening orderexecutie in?

De dienstverlening orderexecutie houdt bij Trend Invest in dat u als cliënt orders in aandelen opgeeft en dat Trend Invest deze orders voor u uitvoert. Trend Invest geeft u hierbij geen persoonlijk beleggingsadvies met betrekking tot welke aandelen u moet kopen, verkopen en houden. Tevens is er geen sprake van vermogensbeheer. Trend Invest geeft daarnaast alle cliënten 4 keer per jaar dezelfde algemene beleggingsaanbevelingen om aandelen te kopen, verkopen en te houden. Vervolgens kunt u zelf beslissen of u deze aanbevelingen door middel van orders uitgevoerd wil hebben. Indien u daartoe beslist, zullen wij uw orders uitvoeren.

Ontvang ik dividend en rente?

Ja, indien een van de financiële instrumenten die u in bezit heeft dividend of rente uitkeert dan ontvangt u dit.

Hoe kan ik aan- en verkooporders plaatsen?

Het plaatsen van aankoop- en/of verkooporders doet u gemakkelijk, snel en digitaal via uw persoonlijke en beveiligde Trend Invest-portaal.

Hoe lang duurt het voordat mijn order is uitgevoerd?

  • Bij orders die wij vóór 10:00 uur op een handelsdag ontvangen, zullen wij diezelfde dag beginnen met de uitvoering daarvan.
  • Bij orders die wij na 10:00 uur op een handelsdag (of andere dagen) ontvangen, zullen wij op de eerstvolgende handelsdag beginnen met de uitvoering daarvan.
  • Voor de meeste Trends wordt wereldwijd belegd. Daardoor kan het 2 handelsdagen duren voordat uw volledige aankoop- of verkooporder is uitgevoerd.

  

Hoe open ik een Trend Invest-rekening?

Het openen van een Trend Invest-rekening gaat volledig digitaal. Wilt u een rekening openen, dan kunt u hier starten. Het openen van een Trend Invest-rekening neemt slechts 10 minuten van uw tijd in beslag.

Wat is de minimale inleg om te kunnen beleggen in Trends?

De minimale storting is € 10.000,-. U belegt vanaf € 5.000 per Trend. Dit geldt ook voor de Trends die u al in bezit heeft en die u wilt bijkopen.

Kan ik ook Bright New World-participaties aankopen via mijn Trend Invest-rekening?

Nee, het is niet mogelijk om Bright New World-participaties aan te kopen via uw Trend Invest-rekening. Wilt u participaties in het fonds aankopen, vult u dan het aankoopformulier van Bright New World in. Vervolgens stort u uw inleg (minimaal € 10.000,-) op de rekening van het fonds.