Forse groei markt online shopping

Online Shopping blijft maar groeien

Auteur:

Mondiaal groeit Online Shopping onstuimig. Er zijn weer records gebroken als het om Online Shopping gaat! Niet alleen in de VS, maar ook in China en Europa.

Het is bekend dat Chinezen vaak massaal trends omarmen, waardoor ontwikkelingen in het land razendsnel kunnen gaan. Nu steeds meer Chinezen online zijn, groeit ook Online Shopping explosief in China. Volgens het Amerikaanse marktonderzoeksbureau Forrester zal China snel de Verenigde Staten van de troon stoten als grootste online retailmarkt. De Chinezen geven dit jaar omgerekend zo’n € 216 miljard online uit. Maar Online Shopping is een trend die ook wereldwijd groeit. In de VS daalden op de vrijdag na Thanksgiving – traditioneel de dag om met winkelen te beginnen voor de kerstperiode – de verkopen in de VS. Maar de online verkopen stegen met 9,5% ten opzichte van vorig jaar! Forrester verwacht dat de Amerikaanse online verkopen zullen groeien van $ 296 miljard (€ 237,1 miljard) dit jaar naar $ 414 miljard (€ 331,7 miljard) in 2018. Ook de online verkopen in West-Europa zullen dit jaar ook records laten zien. Ze komen uit op rond de € 204,7 miljard, tegen € 177,7 miljard in 2013. Dat voorspelt Ecommerce Europe. 

Inhaken op deze trend

Beleggers die willen inhaken op deze trend kunnen natuurlijk speuren naar beursgenoteerde online retailers en andere ondernemingen die profiteren van de groei van e-commerce. Maar er is nu in Nederland ook een andere, eenvoudiger mogelijkheid. Dat is Trend Invest. Trend Invest maakt het namelijk mogelijk om te beleggen in trends en ideeën waar je zelf in gelooft. En een van die trends is Online Shopping. 

Hoe werkt het?

Hoe gaat het in zijn werk als je bij Trend Invest belegt in de Trend Online Shopping? Ten eerste gaat alles online. Via de site van Trend Invest kan de Trend Online Shopping worden aangekocht. Dat betekent bij deze trend dat de belegger in een klap belegt in 30 internationale bedrijven die deze Trend vertegenwoordigen. Het voordeel is dat je dan met een ‘druk op de knop’ een brede spreiding hebt. Dat bespaart ook een hoop uitzoekwerk. Immers, zelf uitzoeken welke beursgenoteerde ondernemingen nauw aansluiten bij een trend kost een hoop tijd. Het aantrekkelijke van Trend Invest is verder dat het allemaal heel transparant is. Op www.trendinvest.nl kunnen beleggers precies zien in welke bedrijven ze beleggen, wat deze bedrijven doen, hoeveel rendement ze met hun trends hebben geboekt. Heel helder en transparant. 

Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. Trend Invest is een handelsnaam van Wijs & van Oostveen B.V.