10 tot 15 miljoen waterstofauto's in 2030

Auteur:

Waterstof is een van de duurzame energiebronnen die ons klimaat kan redden. Waterstof kan namelijk met fossiele maar ook met duurzame energie worden geproduceerd. Op de klimaattop in Glasgow hebben tal van landen, waaronder de VS, China, India, Duitsland, Frankrijk en Nederland afspraken gemaakt over de wereldwijde beschikbaarheid van duurzame waterstof in 2030.

Waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof uit de lucht omgezet in water, waarbij - zonder CO2-uitstoot - elektriciteit geproduceerd wordt die een elektromotor kan aandrijven. Met (vracht)auto’s op waterstof zijn lange afstanden, kleinere accu’s en tanken in enkele minuten mogelijk. Betaalbare duurzame waterstof is in 2030 wereldwijd beschikbaar, is de afspraak die 32 landen hebben gemaakt op de Klimaattop in Glasgow.

Van $177 miljard naar $420 miljard

Er wordt meer en meer in waterstof geïnvesteerd. Zo verwacht de gerenommeerde Amerikaanse research-consulting firma Frost & Sullivan dat de omzet van waterstoftoepassingen zal stijgen van $177 miljard in 2020 naar $420 miljard in 2030. En consulting bedrijf McKinsey verwacht dat er rond 2030 tussen de 10 en 15 miljoen waterstof aangedreven auto’s zullen rondrijden. Bedrijven die actief zijn in de waterstof-sector zien kansen en breiden uit. 

Plug Power

Zo is bijvoorbeeld onlangs het Nederlandse bedrijf Frames Group, dat onder meer waterstof tankinstallaties maakt, voor € 100 miljoen overgenomen door het Amerikaanse Plug Power. Dit Amerikaanse, beursgenoteerde bedrijf is hard op weg om één van de grootste, gespecialiseerde groene waterstof-bedrijven te worden. Er liggen dus kansen voor beleggers in bedrijven die actief zijn in waterstof. (I)

Beleggen in Waterstof

Plug Power is ook een van de bedrijven die zijn opgenomen in de Trend Waterstof van Trend Invest. Tezamen met 10 andere internationale beursgenoteerde bedrijven die actief zijn in deze snelgroeiende markt. Beleggers die de afgelopen jaren investeerden in bedrijven die actief zijn in waterstof hebben bepaald niet te klagen over de rendementen. En ook de vooruitzichten voor de komende jaren zijn heel florissant.*

  

 

*Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.

(I) Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in het besproken fonds. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.