Meer omzet door Internet of Things

15% meer omzet met Internet of Things

Auteur:

Internet of Things, ofwel IoT, is een snelgroeiende trend: steeds meer apparaten, zoals slimme thermostaten, gaan met elkaar communiceren. Binnen ondernemingen kunnen aanzienlijke voordelen worden behaald door de inzet van IoT, zoals Tata Consultancy Services recent in een groot internationaal onderzoek - naar de kansen voor ondernemingen op de markt voor IoT-technologie - onderzocht. Ondernemingen kunnen door op de IoT-trend in te springen onder meer een hogere omzet behalen. De organisaties in het onderzoek die IoT-technologie inzetten, behaalden gemiddeld een omzetstijging van 15,6% in 2014 ten opzichte van het jaar daarvoor.

Sensoren

Europese bedrijven en organisaties zetten IoT-technieken het meest in bij productie- en distributiewerkzaamheden (48%). Ruim 44% richt zich op mobiele IoT-applicaties. Ruim 27% zet voornamelijk in op digitale sensoren in producten waarmee data over productprestaties wordt verzameld. Verder zetten organisaties sensoren in op locaties waar werkzaamheden zelf plaatsvinden (24,7%), zoals in winkels en kantoren. Tot slot worden digitale devices (zoals slimme armbanden) ingezet om productgebruik te meten (12,8%).

Merendeel zet al in op IoT

Wat betreft het inzetten van IoT-technologie lopen Europese en Noord Amerikaanse landen voor op andere landen. Bijna vier op de vijf bedrijven en organisaties (79%) zet al IoT in. Zeker 64% van de bedrijven en organisaties die nog geen IoT-initiatieven zijn gestart, wil dit voor 2020 wel opzetten.

28 aandelen Internet of Things (I)

Bij Trend Invest kun je inspelen op de ontwikkelingen binnen IoT met de Trend Internet of Things. Deze Trend bestaat uit 28 aandelen. Een aantal bekende bedrijven die in de Trend zijn opgenomen zijn Intel, Garmin en Google. Klik hier voor meer informatie.

Bekijk de Trend Internet of Things   Belegging in de Trend Internet of Things aankopen

 

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico's vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.