Koersen aandelen Trend 3D-Printing

3D-Printing dendert door

Auteur:

Na de forse stijging vorig jaar van de Trend 3D-Printing zien we ook dit jaar weer stijgende koersen. De Trend – de selectie van aandelen – boekt alweer een rendement van 16,4% tot dusver dit jaar, want deze bijzondere sector ontwikkelt zich stormachtig.*

Van onderdelen voor vliegtuigmotoren tot zonnecellen en van bruggen tot protheses, je kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt al 3D-geprint. Je ziet dat nu vooral de industriële en medische toepassingen zich rap uitbreiden. Recent is een stap gezet die door kenners de definitieve doorbraak voor industriële toepassin-gen wordt genoemd. Mercedes-Benz Trucks print sinds een aantal maanden standaard 30 belangrijke (reserve)onderdelen snel en goedkoop. Waardoor de autofabrikant deze kunststof onderdelen niet meer op voorraad hoeft te houden. Nu gaat ook Renault Trucks - metalen – onderdelen standaard 3D-printen. 

Beleggers zien het

De stap van Mercedes-Benz en Renault gaat steeds meer navolging krijgen. Waar-door de markt voor 3D-printing weer verder groeit. Je ziet dan ook dat een bedrijf als de Amerikaanse ARC Group en andere bedrijven die actief zijn binnen het segment industriële 3D-printing enorm profiteren van de toenemende inzet van 3D-printing binnen de industrie. Beleggers zien dat deze bedrijven een heel mooie toekomst hebben. Zo steeg ARC, dat precisiecomponenten print voor de maakindustrie, de laatste 12 maanden meer dan 250%!

MKB 

Bovendien worden industriële 3D-printers door innovaties steeds beter en tegelijkertijd goedkoper. Het gevolg is dat deze printers binnen bereik komen van MKB-bedrijven. Het wordt daarmee voor kleinere productiebedrijven lonend zo’n prin-ter aan te schaffen, om onderdelen te printen. Waardoor voorraadbeheer steeds minder nodig zal zijn.

Medische toepassingen 3D-printing

In de medische wereld zie je dat 3D-printing voor het vervaardigen van precies passende protheses de standaard aan het worden is. Maar er zijn ook andere medische toepassingen. Organovo Holdings, een Amerikaanse producent van 3D geprint menselijk weefsel voor onder meer researchdoeleinden, spint hier garen bij. Ook dit bedrijf doet het erg goed op de beurs. De massale doorbraak van 3D-printers voor thuisgebruik komt er volgens kenners ook aan. De mogelijke toepassingen van 3D-printing zijn legio. En dat leidt ook tot enorme groeiverwachtingen voor de 3D-printing markt. Wohlers Associates verwacht de komende 5 jaar een groei van 500%. 

Prima start andere Trends*

Net als de Trend 3D-Printing kenden de meeste Trends een prima start van het nieuwe beursjaar, zoals onder meer:

Biotech 9,3%
Cyber Security 11,3%
Duurzame Energie 6,1%
Medische Apparaten 4,7%
Online Gaming 5,7%
Online Shopping 5,8%
Robotica 7,4%
Social Media 13,3%


Trends kopen of bijkopen

Trend Invest cliënten die één of meerdere Trends willen kopen of bijkopen, kunnen hier klikken>> 

Heeft u nog geen Trend Invest-rekening? Open dan eerst uw eigen Trend Invest-rekening. Dit doet u binnen 10 minuten.
 

        

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement is berekend van 1 januari 2017 tot en met 9 februari 2017 op grond van de rende-mentsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.