5 Trends met goede perspectieven voor beleggers

5 Trends met groeiverwachtingen van 5 tot meer dan 20% per jaar

Auteur:

Analisten verwachten voor de komende 3 jaar een groei van de Europese economie van gemiddeld 1,6% per jaar. Beleggers die groei belangrijk vinden, zullen dus op zoek moeten naar ontwikkelingen die een beter perspectief bieden.

 

 Duurzame energie     20%
 Medische apparaten       5%
 Online gaming       8%
 Online shopping     14%
 3D-printing    100%

 

  

Deze groeiverwachtingen zijn opgesteld door gerenommeerde marktonderzoeksbureaus

Ontwikkelingen die een beter perspectief bieden, zijn er volop. Kijk maar eens naar het lijstje  hierboven. 5 Trends met stevige groeiverwachtingen.  En via Trend Invest kan hier gemakkelijk en effectief op worden ingespeeld.

Groeiverwachtingen en koersstijgingen

Nu is het natuurlijk niet zo dat die fraaie groeiverwachtingen er voor zorgen dat de aandelen binnen zo’n trend alleen maar stijgen. Nee, dat zeker niet. Goede voorbeelden hiervan zagen we ook weer in het afgelopen jaar. Ondanks het feit dat de groeiverwachtingen voor 3D Printing het afgelopen jaar zelfs werden verhoogd (tot 100% per jaar) liet de Trend 3D Printing toch een behoorlijke daling zien. Pas sinds begin dit jaar zien we weer sterk stijgende koersen bij 3D Printing. Ook bij zonne-energie en enkele andere Trends zagen we zulke ontwikkelingen. Groeiverwachtingen die onveranderd positief blijven maar koersen die toch dalen als gevolg van o.m. winstnemingen en sentiment. En dat laat duidelijk zien dat trendaandelen nogal volatiel kunnen zijn en dat ze soms tijd nodig hebben.

Apple

Een erg mooi voorbeeld  is het aandeel Apple. Apple had in 2007 de eerste iPhone gelanceerd, waarmee een van de meest krachtigste mondiale trends ooit in gang werd gezet; de smartphone-explosie. In 2008 was al totaal duidelijk dat er een onstuitbare ontwikkeling in gang was gezet. Maar toen de Amerikaanse zakenbank Lehman in september 2008 failliet ging, daalde het aandeel Apple onder invloed van het negatieve sentiment zelfs nog meer dan de index, met een koersval van circa 60%. Terwijl de groeiverwachtingen voor de verkoop van smartphones door het faillissement van Lehman totaal niet werden beïnvloed.

Hoofd koel houden

Beleggers die toen het hoofd koel hielden en hun aandelen Apple niet verkochten of zelfs bijkochten, boekten in de jaren erna een geweldig rendement! Want de gigantische groei van de verkoop van smartphones zette gewoon door.

Bekijk alle Trends van Trend Invest    Koop een van trendbeleggingen bij Trend Invest aan
    

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.