Belegging in aandelen 3D-Printing

Aandelen 3D-Printing stijgen

Auteur:

3D-printing is een jonge trend. Maar met een enorme belofte voor onder meer de maakindustrie en medische toepassingen, zoals protheses. Het wordt wel de belangrijkste uitvinding sinds de drukpers genoemd: de 3D-printer. Omdat hiermee de derde industriële revolutie gestalte gaat krijgen. En met Trend Invest kunt u gemakkelijk en effectief beleggen in 3D-printing.

De maakindustrie kan namelijk massaal on demand objecten, artikelen en onderdelen printen. Waardoor er geen voorraadbeheer nodig is, vervoerskosten van halffabricaten dramatisch dalen, enzovoorts.

Die belofte zag je ook terug in de koersontwikkeling van beursgenoteerde 3D-printing bedrijven. Want vooral in de periode tussen 2012 en half 2014 stegen deze aandelen met percentages tot over de 300% in koers.

Maar zoals je wel vaker ziet bij jonge trends ontstaat er daarna onzekerheid bij beleggers. Wordt de belofte wel waargemaakt? Kunnen de 3D-printing bedrijven alle mogelijkheden die er liggen goed benutten? Dat leidde tot lagere koersen in de periode vanaf juli 2014 tot eind 2015.
 

Betere resultaten

Maar nu is het elan helemaal terug.

  • De groeiverwachtingen voor 3D-printing zijn – onder meer omdat de printers steeds beter worden – naar boven bijgesteld. Het gerenommeerde onderzoeksbureau Gartner verwacht bijvoorbeeld nu tot 2019 een jaarlijkse groei van 100% en Wohlers Associates verwacht de komende 5 jaar een groei van 500%.
     
  • Ook boeken 3D-printing bedrijven recent beter dan verwachte resultaten.
     
  • Dat zie je ook terug in de scherp stijgende koersen van beursgenoteerde 3D-printing bedrijven. Sinds begin dit jaar steeg de Trend 3D-Printing met 61,3%.* En er lijkt meer in het vat te zitten.Beleggen in 3D-Printing

Beleggers die willen inspelen op deze ontwikkeling, kunnen dit heel gemakkelijk en effectief doen via Trend Invest met de Trend 3D-Printing.

Trend Invest cliënten die de Trend 3D-Printing willen aankopen of willen bijkopen kunnen hier klikken. Heeft u nog geen Trend Invest-rekening? Open dan eerst uw eigen Trend Invest-rekening. Dit doet u binnen 10 minuten. Start hier.


Over Trend Invest

Trend Invest biedt beleggers de mogelijkheid om gemakkelijk en effectief te beleggen in trends. Dat gaat met selecties van aandelen, die we Trends noemen. Trends bestaan gemiddeld uit 15 verschillende aandelen. Dus een mooie spreiding. Momenteel heeft u de keuze uit 14 verschillende Trends.


                                                            Meer weten over Trend Invest?

  Ontdek alle Trends van Trend Invest      Zo werkt beleggen bij Trend Invest

 


                              Trend Investors have more fun!

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van 61,3% is berekend van 1 januari 2016 tot en met 4 oktober 2016 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten variërend tussen de 0,45% en 0,9%.