cyber security sector groeit door wereldwijde cyberaanval

Aanvallen wakkeren groei en rendement aan: 20,7%

Auteur:

Cyber aanvallen zorgen voor nog meer groei
Trend Cyber Security dit jaar al 20,7%*

De wereldwijde cyberaanval van gisteren was de tweede in een maand. En weer bleken bedrijven en overheden onvoldoende beschermd en dus kwetsbaar. Veel van de getroffen bedrijven en overheden werden digitaal geheel of gedeeltelijk platgelegd. Dat leidde zelfs tot gevaarlijke situaties. Bedrijven en overheden zullen zich dus nog beter moeten gaan beveiligen. Om in een rap tempo de cybersecurity up-to-date te maken. Dat leidt tot nog meer groei voor de cyber security-sector.

Tussen de 12% en 15%

En de groeivoorspellingen voor de cyber securitysector waren toch al hoog. Onderzoeksbureau Cybersecurity Ventures gaat uit van een jaarlijkse groei tussen de 12% en 15%.

Stevige rendementen

Bij dergelijke groeicijfers horen doorgaans stevige rendementen. Dat zie je ook bij de Trend Cyber Security. De laatste 12 maanden is het rendement 33%.* Sinds begin dit jaar tot nu rendeert de Trend 20,7% (AEX 9,6%). En aangezien de groei van deze sector door de verwachte reactie op de recente cyberaanvallen zeer waarschijnlijk alleen maar zal toenemen, is er alle kans op meer mooie rendementen de komende jaren.

Rotterdamse haven deels lamgelegd

Want als de aanval van gisteren iets duidelijk heeft gemaakt, is dat nog veel bedrijven en overheden fors zullen moeten investeren in cyberveiligheid. In Nederland werden onder meer containerterminals van APM Terminals (een deel van de Rotterdamse haven kwam stil te liggen), medicijnenproducent MSD en pakketvervoerder TNT Express getroffen. Ook in de rest van West-Europa en de VS werden veel bedrijven en overheden slachtoffer van de aanval. En in Oekraïne ligt vrijwel het gehele computernetwerk van de overheid eruit, waardoor het Oekraïense elektriciteitsnet is verstoord. Deze tweede wereldwijde cyberaanval in een maand zal naar verwachting bedrijven en overheden definitief wakker schudden. En dus tot een vloedgolf van investeringen in cyber securitysoftware gaan leiden.

Trend Cyber Security aankopen

De Trend Cyber Security bestaat uit 17 toonaangevende spelers. Vooral Japanse en Amerikaanse. Onder meer de Amerikaanse bedrijven Palo Alto, FireEye en Proofpoint en de Japanse ondernemingen Soliton Systems en FFRI zijn opgenomen in de Trend Cyber Security.(I)

Heeft u al een rekening bij Trend Invest dan kunt u de Trend Cyber Security hier eenvoudig aankopen. Bent u nog geen klant, open dan eerst hier een rekening. En hier leest u hoe Trend Invest werkt.
 

   

 
Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* De rendementen van 20,7% (periode: 1 januari 2017 t/m 27 juni 2017) en 33% (periode: 27 juni 2016 tot en met 27 juni 2017) zijn berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.