blockchain rekeningen ABN Amro

ABN Amro faciliteert rekeningen via blockchain

Auteur:

De Clearing Bank van ABN Amro zet blockchain, de technologie achter de bitcoin, in voor bankrekeningen. Partijen die geld in beheer hebben voor cliënten, zoals notariskantoren maar bijvoorbeeld ook brokers en stichtingen, zijn wettelijk verplicht om dit geld op een zogenoemde derderekening aan te houden, om zo te voorkomen dat het in rook opgaat bij een faillissement. 

Online mkb-handelsbeurs Nxchange

De eerste cliënt bij ABN Amro die gebruik gaat maken van bankrekeningen via blockchain technologie, is de online mkb-handelsbeurs Nxchange. Blockchain is het transactienetwerk van beveiligde ‘blokken informatie om sneller transacties van geld, goederen of waardepapieren via een keten van partijen uit te wisselen.

Minder administratieve lasten

In het geval van Nxchange krijgt elke individuele cliënt van de online handelsbeurs via blockchain een bankrekening bij de Clearing Bank van ABN Amro. 

De geldstromen tussen Nxchange en haar klanten lopen zo mee in betaalprocessen die onder regulier toezicht vallen. Hierdoor nemen de administratieve lasten voor Nxchange, die specifiek horen bij het beheer van een derdenrekening, sterk af. 

Lees het volledige artikel op Participaties.nl