Anders geld beleggen met Trend Invest

Anders beleggen: leuker, makkelijker en spannender

Auteur:

Beleggers die sinds de start van Trend Invest in november vorig jaar of later ingestapt zijn in Trends hebben al gemerkt dat deze manier van beleggen anders is dan ‘traditioneel’ beleggen. Beleggen in trends is vaak makkelijker en effectiever voor veel beleggers.

Want veel beleggers vinden het toch best lastig om aandelen en beleggingsfondsen te selecteren. Als je echt goed beslagen ten ijs wilt komen, zul je wellicht jaarverslagen en financiële balansen moeten kunnen lezen en begrijpen. Een vaardigheid die je niet zomaar onder de knie hebt. Als je dat vergelijkt met onderzoeken in welke trends je al dan niet gelooft, dan is het duidelijk dat dit andere vaardigheden vereist. Trends kun je als je nieuwsgierig bent en goed om je heen kijkt zelf identificeren. Dan moet je vervolgens alleen nog zelf inschatten welke trend(s) je als meest kansrijk ziet.

Trend Cyber Security

Neem bijvoorbeeld de Trend Cyber Security. De koers daarvan steeg dit jaar met 37%, tegen 12% voor de brede MSCI World Index.* Die koersstijging is ook niet zo verwonderlijk als je alle ontwikkelingen rond cybercriminaliteit van de laatste tijd op een rij zet. Bijna iedere dag was er wel nieuws over weer een cyberaanval. Overheden en bedrijven hebben eigenlijk geen andere keuze dan voor hun veiligheid fors te investeren in cyber security. Daardoor krijgt de Trend Cyber Security alleen maar meer momentum. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Markets and Markets verwacht dat de omzet in cyber security tot 2017 nog eens met 50% zal groeien. En deze groeiverwachting is waarschijnlijk aan de lage kant.

Lastige klus, aandelen selecteren(I)

Als je gelooft in de groei bij cyber security in de komende jaren, dan wil je daar als belegger misschien iets mee. Maar daar ontstaat dan ook vaak het probleem: welke aandelen moet je dan kopen? Palo Alto of Imperva? Fortinet of Symantec? Qualys of KEYW? Of misschien wel het Nederlandse AVG Technologies? Keuzes. Veel keuzes. En het zure kan zijn dat je als belegger een bepaalde trend of ontwikkeling goed inschat maar dat je toch in het verkeerde aandeel zit. Nu is dat ook heel begrijpelijk, want het allermoeilijkste is om het juiste aandeel te selecteren. Tenzij je breed gespreid belegt en bij Trend Invest met één druk op de knop 15 cyber security-aandelen koopt. Het voordeel van deze aanpak bleek maar weer eens in de afgelopen maanden. De matige performance van enkele aandelen werd ruimschoots gecompenseerd door de aandelen die wel een sterke performance lieten zien. Daarmee wordt beleggen een stuk makkelijker en een stuk leuker.

Ook bij andere Trends van Trend Invest

Je hoeft dus eigenlijk alleen maar te kijken naar een bepaalde ontwikkeling en de vooruitzichten daarbij. En dan bij jezelf vast te stellen: geloof ik er in? De laatste stap, het selecteren van de aandelen, hoeft dan niet, want dat werk heeft Trend Invest al gedaan. En dat geldt niet alleen bij Cyber Security, maar ook bij Trends als Online Shopping, Zonne-energie, Prijsvechters (in de lucht) en Robotica. Trends waarbij door deskundigen soms nog spectaculairdere groeicijfers worden verwacht dan bij de Trend Cyber Security. Trendbeleggen is dus makkelijker en leuker.

Ontdek alle Trends van Trend Invest

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. 

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement is berekend vanaf 1 januari 2015 tot en met 27 juli 2015 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden en vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.