App is beter dan uw huisarts

Het Britse Babylon Health heeft een app ontwikkeld die trefzekerder diagnoses stelt dan de huisarts! Het bewijs: een examen dat Britse huisartsen moeten doen om zich dokter te mogen noemen. De app – die ‘vol’ zit met big data en kunstmatige intelligentie – behaalde een score die flink hoger was dan het gemiddelde van de menselijke artsen. En de app maakt het de gebruikers heel makkelijk.

De symptomen en eventuele foto’s kunnen worden ingevoerd in de app en die stelt vervolgens een diagnose. Maar de app maakt het ook mogelijk om online consulten te regelen met bij Babylon Health aangesloten artsen en specialisten. Ook kunnen medicijnen via de app efficiënt worden besteld.

Totale transformatie gezondheidszorg

Weer een voorbeeld van hoe technologiebedrijven big data en kunstmatige intelligentie gebruiken om de gezondheidszorg efficiënter en goedkoper te maken. Ook grote technologiebedrijven als Amazon, Google en Apple zijn nu actief in de gezondheidzorg. De komende decennia zal technologie onze gezondheidszorg totaal gaan transformeren. Hieronder een filmpje van hoe de Babylon Health-app werkt.

https//www.youtube.com/watch?v=CMD6B8h6Pzg