Rendementen beleggingen in Trends van Trend Invest

Beleggen in trends loont*

Auteur:

Het is interessant voor beleggers om eens naar de rendementen te kijken van de Trends die Trend Invest aanbiedt. En dan zie je een aantal opvallende uitkomsten.

+54,8%

De best presterende Trend over het afgelopen jaar is Social Media, met een plus van 54,8%. Social media, zoals Facebook, YouTube en Twitter zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Meer dan 2 miljard mensen, zo’n 30% van de wereldbevolking, maakt gebruik van social media. En dat aantal zal de komende jaren nog eens fors stijgen. De één na best presterende Trend is Online Gaming, met een rendement van 46,3%. In deze Trend zijn 15 toonaangevende internationale online gaming-bedrijven opgenomen, waarvan sommige nog winstgevender zijn dan Apple!

Prijsvechters

De nummer 3 is Prijsvechters, met een plus van 31,6%. Prijsvechters zoals easy Jet en Ryanair verdubbelden de afgelopen 10 jaar hun marktaandeel in Europa. Niet alleen hier maar ook in bijvoorbeeld de VS, Brazilië, China, India en Indonesië veroveren de efficiënt georganiseerde prijsvechters een steeds groter deel van de passagiersmarkt. Alleen al Ryanair (uitgegroeid tot de grootste in Europa) verwacht dat het tegen 2024 jaarlijks 150 miljoen passagiers zal vervoeren, tegen nu circa 83,4 miljoen.

Compleet overzicht

Ook 3D-Printing, Internet of Things, Robotica en Cyber Security zijn Trends die over het afgelopen jaar stevige rendementen hebben behaald. De enige negatieve uitschieter is Zonne-energie, met een min van 12,1%.

Hier vindt u een compleet overzicht van alle rendementen>>

 

  

 

*Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

Het jaarrendement van de Trends is berekend vanaf 30 juni 2016 tot en met 30 juni 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trends. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.