Internet of Things de nieuwe industriele revolutie

Beleggingskansen door nieuwe industriële revolutie

Auteur:

Er is een nieuwe industriële revolutie aan de gang, zegt een van grootste vermogensbeheerders van Europa, het Zwitserse Pictet. Dan hebben ze het over het Internet of Things, IoT. Dat zijn ‘dingen’ die met de computer zijn verbonden. Dan gaat het in het dagelijkse leven bijvoorbeeld over slimme ijskasten die een seintje geven als de melk op is en connected auto’s die verkeersinformatie delen met andere weggebruikers.

In de industrie gaat het over containers met sensors die bij het vervoer gevolgd worden. Retailers die hun voorraadbeheer aanpassen bij de vraag, die door IoT-toepassingen voortdurend gemonitord wordt. Fabricage door robots, die automatisch wordt aangepast aan de vraag naar een bepaald product, enzovoorts. IoT is dus gigantisch breed en het aantal toepassingen groeit zo ongeveer iedere dag. In 2020 zullen er wereldwijd meer dan 50 miljard objecten verbonden zijn met het internet.

100% groei

Onderzoeksbureau Gartner schat dat de IoT-markt tot en met 2020 met 100% zal groeien, naar dan een jaarlijkse omvang van $3.700 miljard. Groei zorgt vaak voor mooie beleggingskansen. Maar welke beursgenoteerde bedrijven zijn actief op het gebied van IoT? Het uitzoeken daarvan is een hele klus. Trend Invest biedt met de Trend Internet of Things beleggers een makkelijke manier om in IoT te beleggen. De Trend is breed gespreid over 29 internationale beursgenoteerde bedrijven die actief zijn op de IoT-markt. Over de afgelopen 12 maanden komt het rendement van deze Trend uit op 32,8%.


     

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement is berekend van 23 maart 2016 tot en met 23 maart 2017 op grond van de rendements-ontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.