Binnenkort herstel biotechsector

Binnenkort herstel biotech

Auteur:

Analist Selwyn Duijvestijn, die de biotechsector op de voet volgt, denkt dat de recente daling van biotech-aandelen niet meer is dan een korte en gezonde correctie. Duijvestijn: “Dit betekent dus dat we binnenkort herstel kunnen verwachten.” Duijvestijn is dan vooral positief over de grote biotechbedrijven, die consistente winst- en omzetgroei weten te realiseren en bovendien vaak een mooi dividend uitkeren. Verder wijst Duijvestijn erop dat biotechaandelen niet al te hoog zijn gewaardeerd. 

Duijvestijn noemt met name enkele biotechaandelen die extra kunnen profiteren van het herstel: de Amerikaanse biotechbedrijven Amgen, Gilead Sciences en Regeneron Pharmaceuticals. Alle drie deze aandelen zijn opgenomen in de Trend Biotech van Trend Invest.

Prima vooruitzichten

Onderzoekers van het Amerikaanse bureau Grand View Research verwachten dat de biotech-sector tot 2020 in omvang zal verdubbelen. Biotech-aandelen presteren al langer veel beter dan het beursgemiddelde. In de afgelopen 3 jaar steeg de Nasdaq Biotech Index met 175%. De brede MSCI World Index steeg in diezelfde periode met 50%. De aandelen die in de Trend Biotech zijn opgenomen, stegen gemiddeld met 206% in die periode.*

Analist Selwyn Duijvestein over de biotechsector

Naast de al genoemde aandelen Amgen, Gilead  Sciences en Regeneron Pharmaceuticals bestaat de Trend Biotech nog uit 23 andere vooraanstaande  biotech-aandelen.(I)

Bekijk de volledige aandelenselectie hier.
 

 

 

 

 

 

 

Bekijk de Trend Biotech              Beleg in de Trend Biotech

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.  

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Selwyn Duijvestijn, beurshandelaar en eigenaar/ oprichter van Marktgevoel. De heer Duijvestijn heeft op het moment van publicatie eigen posities in Gilead Sciences en Regeneron. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het weergegeven rendement betreft het gemiddeld jaarlijks rendement welke zou zijn behaald, indien u drie jaren geleden in deze trend had belegd. Dit rendement is berekend op grond van (1) een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend tot aan de startdatum van de Trend, namelijk 5 januari 2015, en (2) de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf 21 september 2012 tot en met 21 september 2015. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. Deze vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen bruto-resultaten. De rendementen zijn berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.