Biotech populaire trend bij beleggers Trend Invest

Biotech: direct populair bij beleggers van Trend Invest

Auteur:

Enkele weken geleden lanceerde Trend Invest de achtste Trend: Biotech. En meteen is dit een van de populairste Trends, die veel wordt aangekocht. Maar misschien was het ook wel te verwachten. Want biotech wordt gezien als een van de belangrijkste trends ter wereld. En steeds meer beleggers realiseren zich dit.

Biotechnologie wordt natuurlijk gebruikt om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Minder bekend zijn andere toepassingen van biotech. Bijvoorbeeld als een methode om landbouwgewassen te verbeteren. Zo werd met behulp van biotech een speciaal gekweekte rijstsoort ontwikkeld met de stof bètacaroteen in zijn korrels. Bij consumptie van de rijst wordt deze stof in het lichaam omgezet in vitamine A. Gebrek aan vitamine A is een belangrijke oorzaak van blindheid in ontwikkelingslanden. Want de bevolking in ontwikkelingslanden heeft vaak geen geld om voldoende gevarieerd voedsel te kopen. De genetisch veranderde rijst kan een belangrijk tekort in het dieet van de bevolking helpen oplossen. En dit is lang niet het enige voorbeeld van de inzet van biotech om de mondiaal snelgroeiende bevolking goed te blijven voeden.

Biobrandstoffen

Ook de industrie maakt gebruik van biotechnologie. Onder meer bij de productie van biobrandstoffen. De zogeheten eerste generatie biobrandstoffen werden nog geproduceerd met gewassen die beslag legden op landbouwgrond die eigenlijk voor voedingsgewassen bestemd is. Dat is natuurlijk een beetje het paard achter de wagen spannen. Maar de tweede generatie biobrandstoffen komen eraan. Samen met een Amerikaanse partner produceert DSM nu in de Amerikaanse staat Iowa bio-ethanol van de tweede generatie. De VS verwerkten 30% van de maiskolven al tot biobrandstof, maar lieten de oogstresten op de akker achter. Nu heeft DSM een volledig circulair systeem ontwikkeld, waarbij ook dit afval bio-ethanol wordt. De productie is CO2-neutraal. Op termijn zijn er dan misschien geen fossiele brandstoffen meer nodig! Geweldige toepassingen dus.

Explosieve groei

De biotechmarkt groeit heel krachtig. Ook voor de komende jaren wordt een explosieve groei verwacht. In 2020 zou die al een omvang van $ 608 miljard moeten hebben, volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research. Meer dan een verdubbeling in vergelijking met de huidige omvang. Ook andere gerenommeerde onderzoeksbureaus verwachten enorme groeicijfers voor biotech in de komende jaren. Alle voortekenen wijzen erop dat de biotechsector krachtig zal blijven groeien en zeker de aandacht van beleggers zal blijven krijgen.