Belegging aandelen biotech Trend Invest

Biotech: er lijkt nog veel meer in het vat te zitten

Auteur:

Beleggen in biotech is al een tijd hot. De koersen zitten ook al jaren in de lift. De afgelopen 36 maanden steeg de Nasdaq Biotech Index 236,7%! Sinds 5 januari 2015 biedt Trend Invest de mogelijkheid om met één druk op de knop breed gespreid te beleggen in de Trend Biotech. Sinds dat moment steeg die Trend met 27,7%* (tegen 17,9% voor de MSCI World Index).

Die oplopende koersen binnen de biotech krijgen ook een impuls door de overnames die binnen de deze sector plaatsvinden. Farmabedrijven proberen hun pijplijn met nieuwe kandidaat-medicijnen uit te breiden. Omdat ze hun eigen R&D-budgetten hebben teruggeschroefd de laatste jaren, speuren ze als ware talentenscouts naar de beste ‘biotechjongetjes en -meisjes van de klas’. Die ook in Nederland zijn te vinden.

Prosensa

Zo nam de Amerikaanse farmagigant Pfizer dit jaar een minderheidsbelang in AM Pharma uit Bunnik. En eind 2014 werd Prosensa uit Leiden voor $680 miljoen overgenomen door het Amerikaanse Biomarin. Het Israëlische farmaceutische bedrijf Teva zit al langer achter het Amerikaanse Mylan aan. Mylan is statutair in ons land gevestigd. Het laatste bod van Teva was $40 miljard. Maar Mylan wil – voorlopig – nog niet. Dergelijke overnames maken duidelijk dat de biotechsector enorm in beweging is.

Chiptechnologie

Is er ook ‘bewijs’ voor die voorspellingen? Jazeker. Zo slagen biotechbedrijven er steeds beter in te voorspellen welke medicijnen effectief zijn. Dit komt mede door  ‘organ-on-chips’ en ‘disease-on-chips’. Met deze technieken wordt met levende menselijke cellen een weefsel nagebouwd op een microchip. Hiermee kunnen bijvoorbeeld geneesmiddelen veel sneller worden getest. Verder is immunotherapie, medicijnen waardoor het eigen immuunsysteem bijvoorbeeld kankercellen kan opruimen, een zeer veelbelovende ontwikkeling. Voeg daarbij veelbelovende ontwikkelingen van biotechbedrijven op het gebied van tweede generatie biobrandstoffen – die dus geen beslag leggen op kostbaar landbouwareaal – en de ontwikkeling van voor ziekten resistente gewassen en het is duidelijk dat biotech mondiaal steeds belangrijker wordt.

Verdubbeling van de markt

Het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research verwacht dat de biotechmarkt in 2020 een omvang van $608 miljard heeft, meer dan een verdubbeling vanaf het huidige niveau. En een Nederlandse analist stelde onlangs dat hij de komende 15 jaar nog een ‘gigantische vooruitgang’ voorziet voor de biotechsector. Voor biotech lijkt er dan ook nog veel meer in het vat te zitten.

Met 1 druk op de knop

Trend Invest biedt beleggers die willen investeren in biotech de mogelijkheid om met 1 druk op de knop breed gespreid te beleggen in deze trend. Hier kunt u de Trend Biotech aankopen.

Bent u nog geen cliënt bij Trend Invest? Open dan eerst uw eigen Trend Invest-rekening (minimale inleg
€ 2.500,-).

Bekijk de Trend Bioch    Open nu uw eigen Trend Invest rekening

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website.

* Dit rendement is berekend vanaf 1 januari 2015 tot en met 28 mei 2015 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. Deze vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de kosten voor aan-
en verkopen varierend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen
(€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar
.