Biotech goede belegging

Biotech: goed voor de wereld, goed voor beleggers

Auteur:

Beleggers in biotech hebben de afgelopen jaren geweldige beleggingsresultaten geboekt. Ook dit jaar doen biotechaandelen het weer prima. De groei van de biotechsector is bovendien nog lang niet ten einde. Biotechbedrijven zijn namelijk steeds succesvoller in het ontwikkelen van nieuwe medicijnen. Zo hebben ze de laatste jaren veel succes met nieuwe behandelingen waarmee kanker bestreden en zelfs genezen kan worden. Ook in de wereldwijde voedselvoorziening spelen biotechbedrijven een belangrijke rol. Met technieken uit de biotech kunnen landbouwgewassen namelijk met minder water en bestrijdingsmiddelen worden verbouwd. Biotech is dus goed voor beleggers, en voor de wereld. 


Ruim 200% rendement met biotech

De groei van de sector in de afgelopen jaren zie je, zoals gezegd, dus ook terug in de beleg-gingsresultaten. Zo boekte de Nasdaq Biotechnology Index (NBI) in de afgelopen vijf jaar van 2012 tot en met 2016 een rendement van 219,9%. De brede MSCI World Index kwam in die periode tot +102,0%. Dit jaar zien we hetzelfde beeld: tot en met 12 april dit jaar boekt de NBI een rendement van 8,5% en de MSCI World 5,1%. De Trend Biotech – een selectie van 27 aandelen  – van Trend Invest presteert tot dusver dit jaar nog iets beter, met een rendement van +10,9%.* De komende 3-4 jaar verdubbelt de omvang van de biotechmarkt volgens onderzoeksbureau Grand View Research. Beleggers die een graantje willen meepikken van die voortdurende groei van de biotechsector, kunnen voor gemak kiezen met de Trend Biotech van Trend Invest.
 

         


Bent u al cliënt bij Trend Invest en wilt u de Trend Biotech aankopen of uw positie in deze Trend uitbreiden?
Klik dan hier >>


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement is berekend van 1 januari 2017 tot en met 12 april 2017 op grond van de rendements-ontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.