Beleggen in blockchain

Blockchain: megagroei

Auteur:

Blockchain, de digitale techniek die onder meer de Bitcoin mogelijk maakt, is met een enorme opmars bezig. Steeds meer bedrijven houden zich bezig met blockchain en werken aan de ontwikkeling ervan.

Overal waar digitale waardeoverdracht plaatsvindt en identiteit van personen of goederen bewaakt moet worden, is blockchain van enorme waarde. Niet voor niets zijn banken over de hele wereld nu als een razende blockchain in hun dienstverlening aan het integreren. Daarmee kunnen ze enorme kostenbesparingen in de IT bereiken. Bovendien kunnen ze met blockchain producten, zoals betalen, sparen en beleggen, veel gebruiksvriendelijker en sneller maken. Niet alleen banktransacties, maar ook allerlei andere financiële transacties kunnen met blockchain soepeler en transparanter worden gemaakt. Verzekeraars en pensioenfondsen zijn daarom uiteraard ook druk bezig de mogelijkheden te onderzoeken.

Ingrijpender dan internet

Maar er zijn nog veel meer terreinen waarop blockchain voor een revolutie gaat zorgen. Zo wordt blockchain bijvoorbeeld al ingezet om logistieke ketens werkelijk transparant te maken. Zelfs kenners zijn soms verrast door de mogelijkheden die blockchain biedt. Het World Economic Forum (WEF) heeft in januari dit jaar blockchain tot een van de belangrijkste huidige technologische ontwikkelingen gebombardeerd. Volgens het WEF zal blockchain de wereld echt op zijn kop gaan zetten en gaat het nog ingrijpender worden dan het internet! Ook Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet veel potentie voor blockchain.

Van 51% tot 80%

Er wordt ook megagroei voorspeld voor blockchain. Onderzoeksbureaus zoals Market Research Future en MarketsandMarkets gaan uit van groeicijfers van 51% tot bijna 80% gemiddeld per jaar voor de komende vier jaar. Daarmee is blockchain een van de snelst groeiende ontwikkelingen ter wereld.