Rendementen cyber security Trend Invest

Cyber Security: één van de best presterende Trends!

Auteur:

Het immense belang van cyber security in onze maatschappij werd recent nog eens benadrukt door de Global Conference on Cyberspace in Den Haag. Circa 100 landen en verder internationale organisaties en het bedrijfsleven namen er aan deel. Afgesproken werd onder meer dat Den Haag een internationaal centrum voor cyber security krijgt. Het centrum moet de samenwerking tussen landen wereldwijd op het gebied van digitale veiligheid verbeteren. Dat biedt kansen voor beleggers.

Iedereen beseft dat upgrading in de wedloop tegen cybercriminelen onontkoombaar is. Onlangs was bijvoorbeeld de grootste digitale bankroof aller tijden in het nieuws. Waarbij waarschijnlijk door een groep cybercriminelen $ 1 miljard is buitgemaakt bij banken in verschillende landen. Ook hacks bij taxibedrijf Uber, bij de Franse omroep TV5 – gepleegd door IS – en een hack, waarschijnlijk vanuit China, bij chipmachinemaker ASML waren groot nieuws in de afgelopen tijd.

Obama

Het geeft te denken dat een vooruitstrevend technologiebedrijf als ASML, dat echt wel flink geïnvesteerd heeft in digitale beveiliging, gehackt kon worden. Dat maakt eens te meer duidelijk dat er sprake is van een voortdurende wedloop tussen ‘cyberrovers’ en beveiligers. Niet voor niets heeft president Obama van de VS dit jaar al meerdere keren op het grote belang van investeringen in cyber security gewezen en werd internetcriminaliteit door hem zelfs de grootste bedreiging van dit moment genoemd.

Rendement Trend Cyber Security*

Dat cyber security de laatste tijd alleen maar meer momentum krijgt, merken ook beleggers die bij Trend Invest al instapten in deze Trend. De Trend, een selectie van 14 toonaangevende cyber security-aandelen, steeg vanaf 2 oktober 2014, de start van de Trend Cyber Security, met 48,3%, tegen een plus van 26,6% voor de brede MSCI World Index. Daarmee is Cyber Security één van de best presterende Trends die Trend Invest aanbiedt.

50% groei tot 2017

Maar nog steeds biedt cyber security kansen voor beleggers. Want de groei is eigenlijk nog maar net op gang gekomen, denken analisten. Het Amerikaanse onderzoeksbureau MarketsandMarkets verwacht dat de omzet in cyber security tot 2017 nog eens met 50% zal toenemen. Het gaat bij de cyber security-ondernemingen vaak om bedrijven uit de VS en Japan. Instappen in de Trend Cyber Security kan al vanaf € 2.500,–.
 

Bekijk de cyber security aandelen        Koop een belegging in de Trend Cyber Security


Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen met onze helpdesk: 020 522 20 70.

* Het rendement van de trend is berekend vanaf 2 oktober 2014, de start van de Trend Cyber Security, tot 22 april 2015 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. Deze vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Dit rendement is berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.