Veel investeringen cyber security

Cyber security: veel nieuwe investeringen verwacht

Auteur:

Nu cybercriminelen steeds behendiger te werk gaan, worden overheden en ondernemingen in toenemende mate gedwongen om hun beveiliging voortdurend state-of-the-art te houden. Dat lokt dan weer een reactie uit van cybercriminelen. Het is dus eigenlijk een voortdurende wedloop. Met een golf van investeringen als gevolg.

De cybercriminelen worden steeds slimmer en de hacks steeds omvangrijker en dreigender. Onlangs was de grootste digitale bankroof aller tijden in het nieuws. Waarbij waarschijnlijk $ 1 miljard is buitgemaakt bij banken in verschillende landen door een groep cybercriminelen.

Uber en ASML

Ook hacks bij taxibedrijf Uber en bij chipmachinemaker ASML (waarschijnlijk vanuit China) waren recent in het nieuws. Het geeft te denken dat een vooruitstrevend technologiebedrijf als ASML, dat echt wel flink investeert in cyber security, gehackt kon worden. Deze hack en hacks bij andere Europese technologiebedrijven zijn zelfs onderzocht door de FBI. Omdat vitale westerse technologie in het geding is. Het geeft eens te meer aan dat er sprake is van een voortdurende wedloop tussen ‘cyberrovers’ en beveiligers. Niet voor niets heeft president Obama van de VS dit jaar al meerdere keren op het grote belang van investeringen in cyber security gewezen en werd internetcriminaliteit door hem een van de belangrijkste hedendaagse dreigingen genoemd.

Kerncentrales

Die uitspraken van Obama zijn eigenlijk ook wel begrijpelijk. Want iedereen ‘hangt’ tegenwoordig aan het internet. Door de sterke groei van mobiel winkelen en bankieren neemt de vraag naar beveiligingsoplossingen voor mobiele telefonie bijvoorbeeld al sterk toe. Maar ook ondernemingen, overheden, kerncentrales en andere vitale onderdelen van onze maatschappij lopen gevaar. En zelfs pacemakers en insulinepompen kunnen worden gehackt! Als we de ‘cyber world’ veiliger willen maken, zal er dus fors meer in cyber security moeten worden geïnvesteerd. Je hebt als onderneming en overheid simpelweg geen andere keuze, als je de wedloop met de cybercriminelen niet op voorhand wil verliezen.

50% groei tot 2017

Die te verwachten investeringen leiden tot voorspellingen van forse groei voor de sector. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Markets and Markets verwacht bijvoorbeeld dat de omzet in cyber security tot 2017 nog eens met 50% zal groeien.

Beleggen in cyber security

Beleggers kunnen bij Trend Invest iedere beursdag instappen in de Trend Cyber Security een breed gespreide selectie van toonaangevende cyber security-aandelen. Met cyber security wordt onze – digitale – wereld niet alleen veiliger, maar als de verwachtingen van onderzoeksbureaus uitkomen, kan daarmee in de komende jaren ook een leuk rendement worden geboekt.*

 

Bekijk de aandelen van de Trend Cyber Security     5 goede redenen om te beleggen in de Trends van Trend Invest

 

Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen met onze helpdesk: 020 522 20 70.

* De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven verwachtingen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.