Populaire trends bij beleggers Trend Invest

De 3 populairste Trends

Auteur:

Een belangrijke basisgedachte achter Trend Invest is beleggers de gelegenheid te geven ‘met één druk op de knop’ breed gespreid te beleggen in verschillende krachtige, mondiale trends en ideeën. Maar uiteraard zijn het de beleggers die de keuze maken. En op deze wijze bepaalde Trends ‘bovenaan de hitlijst’ zetten. Hieronder de drie Trends die bij Trend Invest tot nu toe het populairst zijn.
 

  • Biotech

Biotech is bij Trend Invest momenteel de populairste Trend. Dat komt misschien mede doordat er in de media steeds vaker artikelen verschijnen waaruit duidelijk wordt dat biotechnologie niet alleen wordt ingezet voor medische doorbraken. Maar ook steeds meer voor de verbetering van voeding en gewassen en voor de ontwikkeling van duurzame tweede-generatie biobrandstoffen. De mondiale omzet van de biotechsector blijft groeien. In 2020 zou die al een omvang van $ 608 miljard moeten hebben, volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research. Meer dan een verdubbeling in vergelijking met de huidige omvang. De groei van de biotechsector in de afgelopen jaren vertaalde zich ook in sterk stijgende koersen voor de Trend Biotech (23 toonaangevende biotechaandelen): sinds de lancering 5 januari dit jaar tot en met 12 maart 2015 + 24%.* Analisten verwachten dat er nog veel meer in het vat zit voor biotechaandelen.
 

  • Zonne-energie

Ook de Trend Zonne-energie  is onder beleggers van Trend Invest heel populair. Een omvangrijk rapport van het Amerikaanse strategiekantoor McKinsey, The disruptive potential of solar power, geeft een goede indicatie voor de toekomst. Daaruit komt naar voren dat zonne-energie door voortdurende innovatie qua kosten steeds beter kan concurreren met conventionele energiebronnen. McKinsey denkt dat al over vijf jaar zonne-energie in veel landen een belangrijker energiebron zal zijn als het gaat om elektriciteitsopwekking dan fossiele energie, windenergie en kernenergie. De Trend Zonne-energie (waarin 20 internationale en toonaangevende aandelen zijn opgenomen) boekte sinds de start van Trend Invest op 1 november 2014 tot en met 12 maart 2015 een plus van 51%.*
 

  • Cyber Security

Veel beleggers bij Trend Invest kiezen ook voor de Trend Cyber Security. Er zijn al veel ontwikkelingen geweest in de afgelopen jaren op dit gebied. Maar nog steeds is er sprake van een voortdurende wedloop tussen innovatieve cyber security-ondernemingen en hackers. Recent was de grootste digitale bankroof aller tijden (een buit van circa $ 1 miljard!) in het nieuws. En wees president Obama van de VS op het immense belang van investeringen in cyber security. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Markets and Markets verwacht dat de omzet in cyber security tot 2017 nog eens met 50% zal toenemen. De Trend Cyber Security (15 aandelen) behaalde sinds de start van Trend Invest (1 november 2014) tot en met 12 maart 2015 een plus van 31%.*


Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen met onze helpdesk: 020 - 522 20 70.
 
* Het rendement van de Trend is berekend op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. Deze vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen bruto-resultaten. Dit rendement is berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.