Populairste trendbeleggingen bij beleggers Trend Invest

De drie populairste Trends van Trend Invest

Auteur:

Trend Invest, het platform waar beleggers kunnen beleggen in selecties van aandelen die belangrijke mondiale trends vertegenwoordigen, is sinds november online. Er zijn nu 9 Trends gelanceerd. Interessant is om eens te kijken welke Trends het populairst zijn.

Alle Trends en beleggingsideeën die Trend Invest nu aanbiedt, hebben een mondiale impact. Dat is ook een belangrijke basisgedachte achter Trend Invest: beleggers de gelegenheid geven ‘met één druk op de knop’ breed gespreid te beleggen in krachtige, mondiale trends en ideeën. Maar uiteraard zijn het de beleggers die de keuze maken. En op deze wijze bepaalde Trends ‘bovenaan de hitlijst’ zetten. Hieronder de 3 Trends die bij Trend Invest tot nu toe het populairst zijn.
 

  • Biotech


Biotech is bij Trend Invest op dit moment de populairste Trend. Steeds meer beleggers weten dat biotechnologie niet alleen wordt ingezet voor medische doorbraken, maar ook voor de verbetering van voeding en gewassen en voor de ontwikkeling van duurzame tweede-generatie biobrandstoffen. De mondiale omzet van deze sector blijft groeien. In 2020 zou die al een omvang van $ 608 miljard moeten hebben, volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research. Meer dan een verdubbeling in vergelijking met de huidige omvang. Dit vertaalde zich ook in stijgende koersen voor biotechaandelen: de MSCI World Biotechnology Index steeg van eind december 2011 tot en met eind december 2014 met 238%!
 

  • Zonne-energie


Ook de Trend Zonne-energie is onder beleggers van Trend Invest heel populair. Waarschijnlijk kennen velen van hen het rapport van het Amerikaanse strategiekantoor McKinsey: The disruptive potential of solar power. Daaruit komt naar voren dat zonne-energie door voortdurende innovatie qua kosten steeds beter kan concurreren met conventionele energiebronnen. McKinsey en het Internationaal Energie Agentschap (IEA), dat regeringen adviseert over energievraagstukken, denken dat binnen afzienbare tijd zonne-energie een belangrijker energiebron zal zijn als het gaat om elektriciteitsopwekking dan fossiele energie, windenergie en kernenergie. Aandelen die hiervan kunnen profiteren zijn vooral te vinden op de beurzen in de VS en in China.
 

  • Sterke Merken


Sterke merken, zoals Apple, BMW, Walt Disney en Samsung, kunnen vaak op enorme trouw van hun gebruikers rekenen. Dat leidt tot stabiele inkomsten en een enorme merkenwaarde. En vaak gestaag en stabiel stijgende koersen van de aandelen. Dat wordt gewaardeerd door de beleggers van Trend Invest, die Sterke Merken vaak kochten als Trend.