Dividend Aristocrats - hoog dividendaandelen

De kampioenen van het dividend

Auteur:

Ondernemingen die dividend betalen komen, in deze tijden van lage rente, bij steeds meer beleggers ‘op de radar’. Maar ook bij dividendaandelen heb je allerlei ‘soorten en maten’ en kun je op veel verschillende manieren selecties maken. Trend Invest heeft voor dividendaandelen een duidelijke keuze gemaakt, de Aristocrats.

Dit is het neusje van de zalm als het om dividendaandelen gaat. Dit zijn namelijk de beursgenoteerde ondernemingen die al minstens 15 jaar een minstens gelijkblijvend of hoger dividend uit hebben gekeerd aan de aandeelhouders en van plan zijn daarmee door te gaan. Jaar na jaar. Trend Invest heeft dus niet gekozen voor de aandelen met het hoogste dividend. Want je kunt je afvragen hoe houdbaar dat dividend is. Juist door voor bewezen kwaliteit te kiezen, de Aristocrats, onderscheidt Trend Invest zich met dit thema.

Defensief

Trend Invest maakt het beleggers dus mogelijk om makkelijk en transparant te investeren in deze groep van dividendkampioenen. Het gaat bij deze groep nogal eens om ondernemingen die in defensieve en dus minder conjunctuurgevoelige sectoren actief zijn, zoals consumentenproducten en gezondheidszorg. Ondernemingen die vaak enorme cashstromen genereren. Bedrijven die gedurende vele jaren hun dividend minstens gelijk houden of verhogen, bewijzen daarnaast ook onder moeilijke economische omstandigheden geld te kunnen verdienen en uit te keren aan hun aandeelhouders. Ze zijn door de forse cashstromen die ze genereren dus prima in staat dividend aan de aandeelhouders te betalen.

Behoorlijk zeldzaam (I)

Aristocrats zijn al met al behoorlijk zeldzaam. In Nederland bijvoorbeeld kwalificeren alleen Royal Dutch Shell, Unilever, Philips, Wolters Kluwer en DSM zich als Aristocrats. Zij hebben als enige beursgenoteerde ondernemingen in ons land de afgelopen 15 jaar nimmer – van jaar op jaar – hun dividend verlaagd.

Mondiaal ook beperkte groep (I)

Ook mondiaal is het een beperkte groep. De meeste vinden we in de Verenigde Staten – met zijn rijke dividendcultuur – en in Groot-Brittannië. Sommige Aristocrats, zoals Royal Dutch Shell en Coca-Cola, behoren tot ’s werelds meest bekende bedrijven. Maar ondernemingen als het Spaanse Red Electrica (de beheerder van het Spaanse elektriciteitsnetwerk), het Britse Pearson (één van de belangrijkste uitgevers ter wereld van gedrukte en online media, voor zowel professionals als particulieren) en het Amerikaanse utiliteitsbedrijf Southern Company zullen vermoedelijk bij veel minder beleggers een belletje doen rinkelen.

Selectie uit VS en Europa

Dividend wordt voor steeds meer beleggers een belangrijk alternatief als het om cash binnen de portefeuille gaat. Dan is het wel zo prettig om te beleggen in ondernemingen die hun dividend op peil houden. Zodat je als belegger op die cashstromen binnen de portefeuille kunt rekenen. Aristocrats passen binnen die gedachte. De selectie van 24 toonaangevende Aristocrat-aandelen die Trend Invest heeft samengesteld, is evenwichtig verdeeld, 12 om 12, over de Verenigde Staten en over Europa. Als belegger ben je dan met één druk op de knop breed gespreid in Aristocrats.

Bekijk de Trend Dividend Aristocrats    Koop een belegging in de Trend Dividend Aristocrats

 

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. 

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.