Kort nieuws over de Trends van Trend Invest

De laatste ontwikkelingen

Auteur:

Bij veel Trends van Trend Invest waren recent weer nieuwswaardige ontwikkelingen te melden. Hieronder zetten we ze voor u op een rijtje.
 

  • Duurzame Energie

De bekende Nederlandse economen en voormalig bewindslieden Willem Vermeend en Rick van der Ploeg voorspellen dat de groei van duurzame energie de komende jaren heel krachtig zal zijn, simpelweg ook omdat er veel geld in deze sector kan worden verdiend. Ze halen ook recente voorbeelden van forse investeringen in duurzame energie aan, onder meer van de Amerikaanse beleggingsreus BlackRock, met meer dan $4500 miljard de grootste vermogensbeheerder ter wereld, beleggingsinstelling Schroders in het Verenigd Koninkrijk en de Duitse verzekeraar Allianz.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zegt dat de grootste marktverschuiving naar duurzame energie zal plaatsvinden tussen 2015 en 2025, tientallen jaren eerder dan vaak door beleidsmakers wordt gedacht.

De grootste olieproducent ter wereld, Saudi-Arabië, steekt $109 miljard in duurzame energie. Omdat het land ziet dat de kostprijs van duurzame energie razendsnel daalt en het land leidend wil blijven in energie.

Google gaat 842 megawatt aan zonne- en windenergie afnemen, om de datacenters van energie te voorzien, de grootste inkoop van duurzame energie ooit door een bedrijf dat geen nutsbedrijf is.
 

  • Online Shopping

Nederlandse consumenten verwachten een verdubbeling van de online bestedingen: van 19% nu naar 38% in 2020.

Op Black Friday – de winkeldag na Thanksgiving in de VS – stegen de online verkopen dit jaar 15%.

Het Duitse online modehuis Zalando blijft fors groeien: na negen maanden waren er al bijna 20% meer klanten en de omzet was op dat moment al net zoveel als in heel 2014.
 

  • Robotica

Amerikaans onderzoeksbureau Tractica verwacht dat de doorbraak van de consumentenrobots - zoals zorg-, educatie- en personal assistantrobots – de komende jaren zal plaatsvinden. Van een aantal van 6,6 miljoen dit jaar tot 100 miljoen robots in 2020.

Passagiers die de weg kwijt zijn op luchthaven Schiphol worden nu geholpen door een robot genaamd Spencer.

Een adviseur van VS-onderzoeksinstituut MIT zegt dat robotica grote invloed zal hebben op onze wereld en dat daarom beleggers zich hierin zouden moeten verdiepen.
 

  • Cyber Security

De Britse minister van Financiën, George Osborne, zei onlangs dat het jaarlijkse budget voor de bestrijding van cybercrime zal verdubbelen naar jaarlijks 1,9 miljard pond (€ 2,7 miljard).