Enorme groeiverwachting voor duurzame energie

Duurzame energie niet meer te stuiten

Auteur:

De tijd dat er vanwege idealisme in duurzame energie werd geïnvesteerd is voorbij. Natuurlijk is duurzame energie goed voor het milieu en voor ons en onze kinderen en kleinkinderen. Maar de enorme bergen geld die nu in duurzame energie geïnvesteerd worden, of die gereed staan om te worden geïnvesteerd, hebben slechts een reden: rendement. En met Trend Invest kunt u gemakkelijk en efficiënt beleggen in duurzame energie.

  • Zonder een cent subsidie wordt in Dubai nu al zonnestroom geproduceerd voor een prijs van 5,8 dollarcent per kwh. Een land dat zelf grote hoeveelheden gas heeft, kan nu toch al met zonne-energie goedkoper elektriciteit produceren!
     
  • De verwachting is dat het binnen 5 jaar 80% van alle landen zo ver als Dubai zal zijn. Dat komt door voortdurende innovaties en schaalvergroting: in de afgelopen 5 jaar daalden de productiekosten van zonne-energie met 80% en van windenergie met 50%.


Grote zakenbanken

  • Op Wall Street staat er tussen de $150-170 miljard gereed om te worden geïnvesteerd in duurzame energie. Geld van onder meer ‘grote jongens’ als de zakenbanken J.P. Morgan en Goldman Sachs. En dit soort partijen investeert niet uit idealisme in duurzame energie, maar omdat er geld kan worden verdiend.
     
  • Ook het Noorse staatsfonds en ons pensioenfonds ABP beleggen fors in duurzame energie. Vanwege… het rendement.


Warren Buffett

Op Wall Street is het rendementsperspectief pas goed tot iedereen doorgedrongen toen Warren Buffett een aantal jaren geleden startte met investeringen in duurzame energie. Voor velen kwam dit onverwachts, omdat Buffett nooit belegt in technologie. En technologische innovaties spelen een belangrijke rol bij duurzame energie. Maar Buffett houdt wel van projecten met een kloppend rekensommetje; met een mooie plus onder de streep. Buffett heeft op Wall Street de trend gezet en nu is iedereen om.


Beleggen in duurzame energie(I)

Dat de groeiverwachtingen voor duurzame energie de komende jaren hoog blijven is wel duidelijk. Volgens Solar Power Europe groeit bijvoorbeeld alleen al de Europese markt voor zonne-energie de komende 3 jaar met 80%. Niet vreemd dus dat grote beleggers als banken en pensioenfondsen de komende jaren miljarden euro’s blijven investeren in deze groeimarkt.

Beleggers die willen inspelen op deze ontwikkeling, kunnen dit heel gemakkelijk en efficiënt doen via Trend Invest. Trend Invest heeft de Trend Duurzame Energie samengesteld, met 16 toonaangevende Europese aandelen, zoals:

  • de Deense fabrikant van windmolens Vestas
  • het Duitse SMA Solar, producent van omvormers voor zonne-energie installaties.


Bekijk de Trend Duurzame Energie>>


Over Trend Invest

Trend Invest biedt beleggers de mogelijkheid om gemakkelijk en effectief te beleggen in trends. Dat gaat met selecties van aandelen, die we Trends noemen. Trends bestaan gemiddeld uit 15 verschillende aandelen. Dus een mooie spreiding. Momenteel heeft u de keuze uit 14 verschillende Trends.
 

                                                   Meer weten over Trend Invest?

Ontdek alle Trend van Trend Invest           Zo werkt beleggen bij Trend Invest

 

                    Trend Investors have more fun!


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website.Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.