Waardestijging Trend Zonne-energie Trend Invest

Forse waardestijging Trend Zonne-energie

Auteur:

De Trends die sinds de start van Trend Invest – begin november vorig jaar – gelanceerd zijn, renderen heel goed. Maar er is er wel eentje die er qua rendement uitspringt: Zonne-energie. Sinds de start van Trend Invest een plus van 51%.*

De waardestijging van de Trend Zonne-energie is op zichzelf niet zo verwonderlijk. De ondertoon voor zonne-energie is immers goed. Zo blijft er een stroom berichten naar buiten komen over innovaties, waardoor de kostprijs van zonne-energie steeds verder omlaag gaat. Toch moeten we even een aandeel van de Trend Zonne-energie eruit lichten.

Hanergy Thin Film Power

En wel het Chinese bedrijf Hanergy Thin Film Power, fabrikant van zonnecellen en apparatuur voor de productie van zonnecellen. Deze onderneming boekte verreweg het meeste rendement van de 20 aandelen van de Trend Zonne-energie: 284% sinds de start van Trend Invest op 1 november 2014.

Sterke groei

De innovaties bij onder meer zonnecellen (en andere delen van de keten die een rol spelen bij zonne-energie) worden opgepikt door onderzoeksinstituten die de zonne-energiesector op de voet volgen. Zoals het Amerikaanse onderzoeksbureau McKinsey en het Internationaal Energie Agentschap (IEA), dat regeringen adviseert over energievraagstukken. Zij brachten beide recent rapporten naar buiten waarin voorspellingen worden gedaan over het moment dat zonne-energie qua kostprijs kan concurreren met fossiele energie. Dat moment komt steeds sneller dichterbij. McKinsey denkt dat al over vijf jaar de productiekosten van elektriciteit die met zonne-energie is opgewekt in veel landen lager zullen zijn dan die van elektriciteit opgewekt met kolen of gas. McKinsey voorziet dan ook een verdere sterke groei van zonne-energie.

Slimme investeerders

De snelle ontwikkelingen bij zonne-energie ontgaan ook slimme investeerders niet. Dan gaat het om onder meer Bill Gates, Apple, Google, de investeringsbanken Goldman Sachs, J.P. Morgan en Morgan Stanley en Elon Musk (oprichter en grootaandeelhouder van fabrikant van elektrische auto’s Tesla). Of Kleiner Perkins Caufield & Byers, de beroemde investeringsfirma uit Silicon Valley (zij investeerden bijvoorbeeld al ver voor de beursgang in Google en verdienden daarmee miljarden dollars). Al deze personen, bedrijven en banken investeerden in zonne-energie, ook nog heel recent.

Beleggen in Trend Zonne-energie

Beleggers kunnen bij Trend Invest iedere dag instappen in de Trend Zonne-energie. Zonne-energie zorgt er niet alleen voor dat de wereld schoner wordt, waar we allemaal van profiteren. Maar je kunt er als de verwachtingen van onder meer McKinsey en IEA uitkomen in de komende jaren ook een leuk rendement mee boeken.
 

Bekijk de Trend Zonne-energie


Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen met onze helpdesk: 020 - 522 20 70.
 
* Het rendement van de Trend is berekend vanaf 1 november 2014, de start van de Trend Zonne-energie, tot 12 maart 2015 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. Deze vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen bruto-resultaten. Dit rendement is berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.