beleggen medische apparaten

Gestage groei bij medische technologie

Auteur:

De innovatieve bedrijven die medische apparaten maken, hebben het tij mee. Nog vele jaren. Want de nieuwe generatie medische apparaten zorgen voor een betere en minder kostbare gezondheidszorg. Grote medische apparaten als scanners en chirurgische robots worden door de technologische revolutie namelijk steeds beter.

De effecten zien we gelijk terug in de gezondheidszorg. Door betere scanners worden diagnoses in een eerder stadium gesteld. Door operatierobots – een samensmelting van medische technologie en robotica – worden operaties sneller en minder invasief uitgevoerd. De voordelen: meer preventie, kortere opnametijd in ziekenhuizen. Patiënten sneller op de been. Niet voor niets kopen ziekenhuizen en zorginstellingen over de hele wereld de nieuwste en beste medische apparaten. State-of-the-art. Voortdurend. Omdat daarmee het mes aan twee kanten snijdt: betere zorg én beter management van de zorgkosten.

Draagbare medische apparaten

En daarnaast groeit de markt voor draagbare medische apparaten als insulinepompjes en draagbare echoapparaten bovengemiddeld. Door steeds snellere en krachtigere computerchips kunnen deze apparaten steeds meer. Waardoor bijvoorbeeld diabetici een prettiger leven kunnen leiden. En huisartsen ook op de praktijk een echo kunnen maken.

Gestage groei sector medische apparaten

De sector heeft de wind in de zeilen. Zo verwacht het Amerikaanse onderzoeksbureau BCC Research voor de komende jaren een mooie, gestage groei voor de sector medische apparaten: jaarlijks circa 7,5%. Het mooie voor beleggers is bovendien dat deze sector niet afhankelijk is van wispelturige consumenten. De beslissingen om nieuwe medische apparaten aan te schaffen worden rationeel genomen. Voor de lange termijn. Door besturen van ziekenhuizen en zorginstellingen.

Rendement Trend Medische Apparaten

Voor beleggers die gespreid willen beleggen in deze bijzondere sector heeft Trend Invest de Trend Medische Apparaten. Rendement over de afgelopen 12 maanden: 10,9%. Sinds begin 2018 is dat 8,1%.*

    

* Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

Het year-to-date rendement van de Trend Medische Apparaten is berekend vanaf 1 januari 2018 tot en met 3 mei 2018 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trends. Het jaarrendement van de Trend Medische Apparaten is berekend vanaf 3 mei 2017 tot en met 3 mei 2018 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trends. 
Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.