Gezondheid blinkt uit

De Trends van Trend Invest doen het dit jaar qua rendement overwegend prima. Net als de jaren hiervoor. Ook dit jaar komt het gemiddelde rendement van alle Trends weer duidelijk hoger uit dan dat van bijvoorbeeld  de MSCI World Index en de Nederlandse AEX-Index. Maar de 5 gezondheidstrends van Trend Invest springen er echt uit. De rendementen van die 5 Trends lopen van bijna 30% tot dusver dit jaar voor Sport en Fit tot 18,6% voor de Trend Gezondheid en Zorg die 2 maanden geleden is geïntroduceerd.*

Die bovengemiddelde rendementen hebben natuurlijk alles te maken met de flinke groei van alles wat met gezondheid en zorg te maken heeft. In de westerse wereld is er immers steeds meer aandacht voor een gezonde levensstijl. Mensen worden ouder, maar willen wel gezond en fit leven. Dat zien we ook in Nederland om ons heen. Steeds meer mensen sporten en fitnessen. En het aandeel gezonde voeding in de schappen van de supermarkten groeit. Daar spinnen natuurlijk fabrikanten van gezonde voeding en ondernemingen die sport- en fitnessartikelen maken garen bij. Dat zie je terug in de rendementen van de Trends Sport en Fit en Gezonde Voeding.

Technologisch

Van de 5 gezondheidstrends is er 1 sterk technologisch georiënteerd: Medische Apparaten. Door voortdurende innovaties worden medische apparaten in ziekenhuizen en draagbare apparaten voor patiënten steeds beter. Het resultaat van die innovaties is onder meer dat ziekenhuisopnames worden bekort en het aantal complicaties bij onder meer diabetici vermindert. Dat is pure winst voor de overbelaste gezondheidszorg.

Biotech

Biotech zou je de uitvinderssector kunnen noemen. Biotechbedrijven ontwikkelen in een hoog tempo nieuwe medicijnen. Waarmee kanker en andere ziektes en aandoeningen steeds effectiever kunnen worden bestreden. Biotech is al jaren een sector waar beleggers blij van worden. Ook dit jaar is het rendement weer bovengemiddeld.