Trend Cyber Security presteert goed

Goede prestaties Cyber Security*

Auteur:

Dit jaar steeg de koers van de Trend Cyber Security met 38,4%, tegen 11,8% voor de brede MSCI World Index. Daarmee is het na Zonne-energie dit jaar de meest in koers stijgende Trend. Dat is ook niet zo verwonderlijk als je alle ontwikkelingen rond cybercriminaliteit van de laatste tijd op een rij zet.

Bijna iedere dag was er wel nieuws over weer een cyberaanval. Zo waren recente cyberaanvallen op de websites van het Amerikaanse leger en het Duitse parlement veel besproken. De website van het Amerikaanse leger werd tijdelijk uit de lucht gehaald na een poging de site te hacken. Ook werd een veiligheidslek ontdekt bij het Amerikaanse regeringsbureau dat gegevens over federale ambtenaren verzamelt. De gegevens van vier miljoen mensen kunnen daardoor in verkeerde handen zijn gevallen. En na de ontdekking van de cyberaanval in het computersysteem van de Bondsdag in Berlijn werd een deel van het systeem platgelegd om te voorkomen dat de inbrekers gevoelige informatie konden onderscheppen. Mogelijk gaat het om een poging tot spionage.

Vervanging

De cyberaanval in Duitsland gaat hoe dan ook een hoop geld kosten, waarschijnlijk miljoenen euro’s. Want het laatste nieuws is dat de Duitse Bondsdag vanwege de cyberaanval het complete netwerk opnieuw moet opbouwen, wat inhoudt dat ongeveer 20.000 computers moeten worden vervangen. Experts bleken namelijk grote problemen te hebben met het verwijderen van de malware. Daarnaast twijfelen ze of de aanvallers wanneer uitsluitend de malware uit de systemen wordt verwijderd ook werkelijk uit het computernetwerk zijn verdwenen.

$ 1 miljard buitgemaakt

Iets langer geleden was de grootste digitale bankroof aller tijden groot nieuws. Daarbij werd waarschijnlijk door een groep cybercriminelen $ 1 miljard buitgemaakt bij banken in verschillende landen. Ook hacks bij taxibedrijf Uber, bij de Franse omroep TV5 – gepleegd door IS – en een hack, waarschijnlijk vanuit China, bij chipmachinemaker ASML kostten handen vol geld in de afgelopen tijd.

Investeren in cyber security

Wat al die aanvallen overduidelijk maken, is dat overheden en bedrijven geen andere keuze hebben dan fors te investeren in cyber security. Als je in de wedloop tegen cybercriminelen voorop wilt blijven, is er geen andere keuze. Niet voor niets benadrukte president Obama van de VS tot twee keer toe dit jaar het belang van investeringen in cyber security. Daardoor krijgt de Trend Cyber Security alleen maar meer momentum. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Markets and Markets verwacht dat de omzet in cyber security tot 2017 nog eens met 50% zal groeien. En deze groeiverwachting is waarschijnlijk aan de lage kant.

Beleggers

Dat zou voor beleggers in de Trend Cyber Security van Trend Invest wel eens goed nieuws kunnen zijn. Nu het momentum voor deze Trend alleen maar toeneemt – zo steeg de koers van de Trend Cyber Security de afgelopen maand 12,9%, tegen een verlies van 1,4% voor de MSCI World Index –, zou de tweede helft van dit jaar ook wel eens mooie rendementen kunnen opleveren voor Cyber Security.*

Trend kopen
Trend Invest biedt beleggers die willen investeren in cyber security de mogelijkheid om met 1 druk op de knop breed gespreid te beleggen in deze trend. Hier kunt u de Trend Cyber Security aankopen.

Bent u nog geen cliënt bij Trend Invest? Open dan eerst uw eigen Trend Invest-rekening (minimale inleg
€ 2.500,-).

Bekijk de Trend Cyber Security    Beleg in de Trend Cyber Security

* Het rendement van 38,4% is berekend vanaf 1 januari 2015 tot en met 17 juni 2015 en het rendement van 12,9% is berekend vanaf 17 mei 2015 tot en met 17 juni 2015 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. Deze vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.