Medische Apparaten nieuwe Trend voor beleggers

Introductie nieuwe Trend: Medische Apparaten

Auteur:

Onderzoeksbureaus voorspellen een forse groei van de markt van medical devices, ofwel medische apparaten. Dat biedt mooie kansen voor ondernemingen die in deze markt actief zijn. Trend Invest heeft daarom de Trend Medische Apparaten gelanceerd, met daarin 20 beursgenoteerde ondernemingen.

De prognoses van de jaarlijkse groei voor de markt van medische apparaten variëren al naar gelang het onderzoeksbureau tussen 4 en 7%. Het Britse Visiongain verwacht tot 2023 een jaarlijkse groei van 5,6%. Het Amerikaanse BCC Research komt met een iets lagere groei, 4,3% per jaar. In 2023 zal volgens BCC de markt een omvang hebben van $ 627 miljard. Hoe dan ook gaat het om jaarlijkse groeicijfers die hoog zijn, vergeleken met veel andere bedrijfssectoren.

Vergrijzing

Visiongain en andere onderzoeksbureaus stellen voorts dat de groei voor medische apparaten mede wordt gestuwd door de introductie van innovatieve apparaten die ziekten die verband houden met de vergrijzing van de wereldbevolking beter in bedwang kunnen houden. Hart- en luchtwegaandoeningen komen bijvoorbeeld veel voor bij mensen boven de leeftijd van 65 jaar. Nu wereldwijd het aantal 65-plussers naar verwachting zal stijgen tot 1 miljard in 2020, zullen apparaten die worden gebruikt bij de behandeling van ouderdomsziekten een aanzienlijke groei in omzet te zien geven.

Snellere hersteltijd

Technologische ontwikkelingen bij medische apparaten bevorderen bovendien de hersteltijd voor patiënten en drukken daarmee de kosten van de gezondheidszorg. Ook heeft de vooruitgang in de informatietechnologie geleid tot nieuwe apparaten en verfijndere technieken. Zo zal de markt van draagbare medische apparaten, zoals insulinepompjes, nog sneller groeien dan de gehele markt.

Medtronics(I)

Trend Invest heeft Britse, Japanse en Zwitserse, maar vooral Amerikaanse ondernemingen in deze Trend opgenomen. Bijvoorbeeld het Amerikaanse Medtronic. Deze gigant is bijvoorbeeld heel sterk in hulpmiddelen om diabetes, deels een welvaartsziekte, onder controle te houden. Zoals apparaten om de bloedglucosewaarde te controleren, insulinepompjes waarmee diabetici zichzelf eenvoudig insuline kunnen toedienen enzovoorts. Een miljardenbusiness, want het aantal diabetici neemt wereldwijd helaas toe.

Van injectienaalden tot MRI-scanners(I)

Maar ook een onderneming als het Amerikaanse Stryker, dat onder meer hoogwaardige computergestuurde operatiekamer- en chirurgische apparatuur produceert, het Japanse Terumo, dat onder meer hart-longmachines en bloeddrukmonitors maakt, en ondernemingen die apparatuur voor tandartsen op de markt brengen, behoren tot de groep medische apparaten. Eigenlijk kan alles van injectienaalden tot grote diagnostische apparatuur, zoals MRI-scanners, tot medische apparaten worden gerekend.

Makkelijk instappen

Instappen in de Trend Medische Apparaten kan met één druk op de knop. Dit kan vanaf € 2500,–.

Bent u nog geen cliënt bij Trend Invest? Open dan eerst uw eigen Trend Invest-rekening (minimale inleg
€ 2.500,-).

Bekijk de Trend Medische Apparaten   Koop een belegging in de Trend Medische Apparaten        

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.