Laatste nieuws Trends Trend Invest

Laatste nieuws over Zonne-energie, Online Gaming en andere Trends

Auteur:

De ontwikkelingen bij de Trends van Trend Invest stoppen niet. Hieronder de meest recente even op een rijtje. (I)
 

  • Zonne-energie

Zeer regelmatig worden beursgenoteerde bedrijven overgenomen die in de verschillende Trends zijn opgenomen. Dat is ook goed te begrijpen. Immers, het gaat veelal om aandelenbeleggingen in sectoren waar veel groei te vinden is. Bedrijven die binnen deze sectoren actief zijn, zijn interessante overnameprooien. De meest recente overname is die van zonne-energiebedrijf SolarCity voor $2,6 miljard. De overnemende partij is Tesla van Elon Musk.
 

  • Duurzame Energie

De Amerikaanse familie Rockefeller werd steenrijk in de olie-industrie. Maar het Rockefeller Brothers Fund – opgericht met gelden van Standard Oil, een voorloper van ExxonMobil – zet nu zijn geld op duurzame energie. Het steekt geld in een zonne- en windenergieproject in Afrika. De voorzitter van het Rockefeller Brothers Fund zei dat als John Rockefeller – de rijkste man aller tijden – vandaag had geleefd, hij ongetwijfeld zijn geld in duurzame energie had gestoken.
 

  • Online Gaming

Het zal niet veel mensen ontgaan zijn dat er een hype is rondom het spel Pokémon Go van het Japanse Nintendo. Het mooie voor de Trend Online Gaming is dat het augmented reality-spel Pokémon Go waarschijnlijk nog maar het begin is van een hele nieuwe serie van online gaming-spellen. Spellen die het bedrijfsmodel van de online gaming-bedrijven nog winstgevender zullen maken.
 

  • Robotica

De Britse etenbestelsite Just Eat start een test met zes zelfrijdende robots voor maaltijdbezorging in Londen. De robots rijden stapvoets en kunnen alleen ontgrendeld worden door een code, die de Just Eat-klant krijgt bij zijn bestelling. Als de robot op twee minuten afstand is, krijgt de klant hiervan een melding op zijn telefoon.
 

  • Online Shopping

Voor het eerst kochten Amerikaanse consumenten meer via het internet dan in winkels. Dit komt naar voren uit een jaarlijkse enquête onder meer dan 5.000 online shoppers door United Parcel Service en aanvullende gegevens van analysebedrijf comScore. De Amerikaanse shoppers doen nu 51% van hun aankopen op het web, vergeleken met 48% in 2015 en 47% in 2014.
 

  • Prijsvechters

De Trend Prijsvechters is eigenlijk de enige van de Trend Invest-familie die echt te lijden had onder het Brexit. De Engelse maatschappijen als Flybe Group en Wizz Air Holding kregen een fikse tik op de beurs na het Brexit. Bovendien noteren deze maatschappijen in Engelse Ponden, en deze munt daalde ook flink.
 

  • Social Media

Deze Trend zie je duidelijk oplopen na het bekend worden van de overname van LinkedIn door Microsoft, voor ruim $26 miljard. Dat Microsoft zoveel geld steekt in een social mediabedrijf is uiteraard een duidelijk signaal voor de verdere groeipotentie van deze trend.
 

  • Gezonde Voeding

De Franse voedselfabrikant Danone heeft recent het Amerikaanse biologische voedingsmiddelenbedrijf WhiteWave Foods – opgenomen in deze Trend –  voor zo’n $10 miljard overgenomen. Ook andere bedrijven die in deze Trend waren opgenomen werden al overgenomen. En daarbij zal het vermoedelijk niet blijven. Voedingsconcerns als Danone zien kansen bij gezonde voeding, waar de groeicijfers veel hoger zijn dan bij de gewone voedingsmiddelensector.
 

  • Cyber Security

Dat laatste tijd was er in de media veel aandacht voor zogeheten ransom cyberaanvallen. Een virus versleutelt dan belangrijke documenten, die je alleen tegen betaling terug krijgt. Niet alleen bedrijven en overheden moeten zich hiertegen beschermen. Maar deze aanvallen richten zich ook op particulieren, die opeens de baby- en vakantiefoto’s op deze manier kunnen kwijtraken. Particulieren zullen zich dus ook nog beter tegen cyber crime moeten gaan beschermen. Daarnaast leidt de enorme toename van Internet of Things ertoe dat steeds meer objecten met het net zijn verbonden. En dus vatbaar zijn voor hacks. Ook hier is afdoende beveiliging dus weer vereist. In de komende 5 jaar zal er volgens onderzoeksbureaus mondiaal $1000 miljard worden besteed aan cyber security.


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico's vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.