Met fietsen geld verdienen

Mensen die fietsen of fitnessen wekken energie op. En die energie kan je nu verkopen! Want een groep Amsterdamse studenten heeft een geheel nieuw en prijswinnend concept bedacht.

Ze waren namelijk een van de winnaars van Clean Energy Challenge van What Design Can Do 2019. Gevraagd werd naar oplossingen van energievraagstukken in vijf wereldsteden: Mexico Stad, São Paulo, Nairobi, Delhi en Amsterdam. Per stad selecteerde een internationale jury vier winnaars die fondsen en een uitgebreid acceleratie-programma krijgen aangeboden om hun projecten verder te ontwikkelen.
 
Block-E

Het winnende concept van Block-E werkt als volgt. Met een dynamo, The Slide, die aan het voorwiel van je fiets wordt bevestigd, kunnen keiharde euro’s worden verdiend. De energie die tijdens het fietsen is opgewekt, wordt namelijk geladen op de Block-E. Als je bij een aangesloten winkel je Block-E powerbank op The Dock plaatst, zie je voor hoeveel geld aan energie er op de powerbank  staat. En hoeveel je ervoor in ruil krijgt, bijvoorbeeld een kopje koffie. Er zijn ook plannen om het systeem met de Block-E powerbank te gebruiken om energie die bij fitnessen met apparaten wordt opgewekt te laden. Energie waar dan weer diensten en goederen kunnen worden gekocht. Dus als u vaak fietst of fitnesst: weet dat uw energie geld waard kan zijn.