Beleggen in nieuwe Trend Gezonde Voeding

Nieuw! Beleggen in gezonde voeding

Auteur:

Al jaren groeit de markt voor duurzaam geproduceerde voeding stormachtig. Steeds meer mensen gaan bewuster met voeding om en zij kiezen vaker voor ‘eerlijke producten’. Waardoor de trend gezonde voeding zeker in Noord-Amerika en Europa steeds belangrijker wordt.

In de Randstad is de snel groeiende Nederlandse supermarktketen Marqt een duidelijk voorbeeld van het feit dat de trend gezonde voeding steeds meer consumenten aanspreekt. Marqt verkoopt kleinschaliger en eerlijker geproduceerd voedsel. Marqt heeft bij lange na nog niet de omvang van de Albert Heijn-keten. Maar bij Albert Heijn en andere bedrijven in de voedingsbranche worden ze wel nerveuzer. Want de groep consumenten die voor biologisch en fair trade-voeding kiest groeit hard.

McDonald’s

En bij de Amerikaanse hamburgerketen McDonald’s maken ze zich werkelijk grote zorgen. De zogeheten millennials, jongeren tot 30 jaar, kiezen massaal voor nieuwere ketens die gezonder en duurzamer geproduceerd voedsel bieden. Zoals Chipotle Mexican Grill, dat gigantisch in koers steeg in de afgelopen jaren.

Vooruitzichten

Verschillende onderzoeksbureaus verwachten dat de trend gezonde voeding stormachtig zal groeien in de komende jaren. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Grand View Research onderzocht de verwachte groei van de mondiale markt van gezonde voeding, die in de VS vaak wordt aangeduid met de term ‘organic food’. Grand View Research onderscheidt daarbij vijf verschillende productsegmenten, zoals biologisch vlees en duurzaam geproduceerde thee en koffie. Tot 2020 zal volgens dit onderzoek de gemiddelde jaarlijkse groei, afhankelijk van het productsegment, variëren van 12,5% tot 25,6%.

Kansen die deze trend biedt voor beleggers

Voor beleggers is, gezien deze groeiverwachtingen, gezonde voeding een trend die kansen biedt. Want voedingsbedrijven die volledig inzetten op deze trend hebben het tij mee. Dergelijke beursgenoteerde ondernemingen vinden we vooral in de VS. Maar ook in Frankrijk, Canada, Australië en Nederland. Het Nederlandse voedingsconcern Wessanen bijvoorbeeld focust nu helemaal op biologische voeding. Wessanen deed het de afgelopen drie jaar heel goed op de beurs, met een koerswinst van circa 197%! Amerikaanse ondernemingen als Keurig Green Mountain (fair trade-koffie) en Hain Celestial (‘organic food’ en verantwoorde personal care-producten) deden het ook erg goed over die periode: respectievelijk +160% en + 185%.

Trend Gezonde Voeding

Trend Invest heeft nu de breed gespreide Trend Gezonde Voeding samengesteld, met 19 toonaangevende aandelen. In die Trend zijn onder meer aandelen van de hierboven al genoemde Amerikaanse bedrijven Chipotle Mexican Grill, Keurig Green Mountain en Hain Celestial en het Nederlandse Wessanen opgenomen. Verder is ook Naturex, een Franse producent van natuurlijke ingrediënten voor de voedingsmiddelen-, farmaceutische- en cosmetische industrie, opgenomen. En Bellamy’s Australia, een Australische producent van onder meer gecertificeerde organische voeding en organische baby-voeding. Instappen in deze Trend kan al vanaf € 2.500,–.

Bekijk de aandelen van de Trend Gezonde Voeding     Belegging in de Trend Gezonde Voeding kopen


Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen met onze helpdesk: 020 522 20 70.

* De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven verwachtingen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten.