Trend Gezondheid en Zorg

Nieuw: Gezondheid en Zorg

Auteur:

De aandacht voor gezond leven neemt sterk toe in de westerse wereld. Voeg daarbij het gegeven dat in de komende 30 jaar het aantal 65-plussers in de westerse wereld zal verdubbelen. En duidelijk wordt dat ondernemingen die actief zijn in de gezondheidszorg aan de bak moeten. De vraag naar diensten en producten op het gebied van gezondheid en zorg zal de komende decennia namelijk fors stijgen. Zo is bijvoorbeeld het aantal ziekenhuisdagen van mensen boven de 65 jaar 3 maal zo hoog als gemiddeld. Bij het beheersbaar houden van de uitgaven op het gebied van de gezondheidszorg zullen ook innovaties een belangrijke rol spelen.

Beleggen 

Die stijgende vraag naar gezondheidszorg de komende decennia biedt goede kansen voor beleggers. Want het gaat hier niet om groei voor een aantal jaren, maar voor decennialang. Daarom introduceert Trend Invest de Trend Gezondheid en Zorg. Deze Trend bestaat momenteel uit 16 aandelen van bedrijven uit de VS en Europa.

Onder meer de Amerikaanse UnitedHealth Group. Een enorme onderneming, met een beurswaarde van circa $254 miljard. UnitedHealth draagt zorg voor gezondheidszorgoplossingen voor miljoenen Amerikanen. Ook zijn verschillende Duitse ondernemingen in de Trend opgenomen. Zoals Fresenius Medical Care, gespecialiseerd in nierdialyse-oplossingen. En Fresenius SE & Co, een onderneming die onder meer ziekenhuizen en klinieken exploiteert. Nog een voorbeeld: het Franse Orpea, eveneens opgenomen in de Trend, exploiteert verzorgingscentra voor hulpbehoevende ouderen.