Beleg in Fintech

Nieuwe Trend: Fintech

Auteur:

Fintechbedrijven snoepen steeds meer marktaandeel af van de banken en verzekeraars. Ze hebben namelijk een enorm voordeel. Ze ontwikkelen van ‘scratch’ soepel werkende financiële diensten. Met behulp van de modernste technologie. Daarbij staan de wensen en eisen van de veeleisende consument voorop. Terwijl de traditionele banken moeizaam proberen soepeler dienstverlening – zoals Tikkie – in te passen in bestaande, verouderde en logge structuren.

Adyen

De banken krijgen vooral steeds meer concurrentie van fintechbedrijven als het gaat om de belangrijkste pijlers van hun dienstverlening: betalen en lenen. Een van de bekendste fintechbedrijven, het Nederlands Adyen, is bijvoorbeeld gespecialiseerd in betalingen. Een Chinese klant die in De Bijenkorf met WeChat wil betalen? Adyen zorgt dat er een onzichtbare maar perfect werkende schakel zit tussen WeChat en de rekening van De Bijenkorf. En zo verzorgt Adyen inmiddels ook de betalingen voor grote bedrijven als Facebook, Uber, Netflix, Spotify, easyJet en Microsoft.

PayPal

Een ander belangrijk en beursgenoteerd fintechbedrijf is het Amerikaanse PayPal. Eveneens actief in betalingen. PayPal kent net als Adyen duizelingwekkende groeicijfers. Ook de Amerikaanse bedrijven Lendingtree en Square horen bij de gevestigde, beursgenoteerde fintechbedrijven. 

Groei fintech

De markt voor fintech groeit de komende jaren gestaag. Het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau Statista gaat de komende 4 jaar uit van een gemiddelde groei van 13,5% jaarlijks. Andere onderzoeksbureaus komen daar met hun groeiverwachtingen nog bovenuit.  

Trend Fintech

De Trend Fintech bestaat uit 15 aandelen. Naast de hierboven genoemde fintechbedrijven bijvoorbeeld ook Intuit en SS&C Technologies, beide uit de VS. Intuit is groot in slimme online belastingtools en SS&C Technologies ontwikkelt software voor de fintechindustrie.(I) 

De Trend Fintech is vanaf vandaag te koop.

          

*Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.