Nieuwe Trend voor beleggers: Sport en Fit

Nieuwe Trend: Sport en Fit

Auteur:

Mondiaal zijn steeds meer mensen bezig met hardlopen, toerfietsen en andere sporten. De kwaliteit van leven wordt steeds belangrijker gevonden. Daar hoort fitheid (en goede voeding) absoluut bij! Ook de vergrijzing speelt een rol. Er zijn steeds meer mensen die een hoge leeftijd bereiken en gezond en fit daarvan willen genieten. Dat zie je ook terug in de gestaag stijgende koersen van ondernemingen die binnen deze trend actief zijn. Daarom lanceert Trend Invest de Trend Sport en Fit, de 16e Trend alweer!

Die steeds toenemende focus op bewegen en gezondheid zie je in ons land in de eerste plaats terug in het straatbeeld. Soms is er op fietspaden zelfs sprake van filevorming van toerfietsers. Maar je ziet het ook terug in de groei van de deelnemersvelden bij hardloopwedstrijden. In 9 jaar tijd verdubbelde bijvoorbeeld het deelnemersveld van de Amsterdam Marathon ruimschoots. In New York voltooiden vorig jaar ruim 50.266 deelnemers, een record, het marathonparcours tussen Staten Island en Central Park. Maar ook in een land als China, met zijn groeiende middenklasse, wordt steeds meer gesport. Zo is er ten noorden van Beijing een aantal wintersportcentra uit de grond gestampt.

Effecten op gezondheid

En die sporters ´hebben gelijk´, blijkt onder andere uit een rapport van het Nederlandse instituut TNO van een aantal jaar geleden. Bewegen wordt wel het goedkoopste medicijn genoemd. Het heeft tal van positieve effecten op lichaam en geest, bevordert de gezondheid en verkleint het risico op ongezondheid. Er valt dus een indrukwekkende winst te behalen op het gebied van gezondheid door simpelweg vaker en intensiever te bewegen en te sporten. Deze vaststelling is ook voor beleggers interessant. Vooral ook als je weet dat sporters meestal niet bezuinigen op hun materiaal. Toerfietsers, schaatsers en hardlopers draaien vaak hun hand niet om voor uitgaven van meerdere honderden tot duizenden euro’s voor goed materiaal om te sporten en apparatuur om hun prestaties te monitoren.

Ondernemingen(I)

De bekende Duitse fabrikant van sportkleding en schoeisel Puma en de Amerikaanse concurrent Nike spinnen garen bij de steeds toenemende aandacht voor sport en bewegen. Een voor beleggers misschien onbekender bedrijf is het Amerikaanse Dick’s Sporting Goods, dat zich ook richt op sportkleding en sportschoenen. Toch is de omzet van dit bedrijf dit jaar circa $ 6,8 miljard. Het Amerikaanse Under Armour is onder meer sterk in slimme draagbare gadgets, waarmee sporters allerlei data over hun prestaties kunnen verzamelen. En ook Accell, de Nederlandse onderneming die garen spint bij de enorme groei van toerfietsen in Europa, past helemaal binnen deze trend.

Mooie groeiverwachtingen

Overigens blijven de groeiverwachtingen prima voor deze trend, zeggen onder meer het Amerikaanse Transparency Market Research en het Britse Statista. Het laatste bureau verwacht dat de mondiale markt voor sportartikelen tussen nu en 2020 met circa 24% zal groeien.

Instappen in deze trend?

Maar hoe kun je nu mooi gespreid beleggen in deze interessante trend? Dan komt Trend Invest – de specialist in trendbeleggen – om de hoek kijken. Trend Invest heeft een selectie van 12 internationale, toonaangevende aandelen opgenomen in de Trend Sport en Fit. De afgelopen 36 maanden boekten deze aandelen een rendement van +127 % en year-to-date een rendement van +37%.* Wilt u een rekening openen om een graantje mee te pikken van deze snelgroeiende trend (minimuminvestering € 2.500,–), vraag dan hier uw eigen Trend Invest rekening aan, k

Bekijk de Trend Sport en Fit      Beleg in de Trend Sport en Fit

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. 

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement van +127% is een gemiddelde en berekend over de periode 19 oktober 2012 tot en met 19 oktober 2015 en het rendement van +37% is berekend over de periode 1 januari 2015 tot en met 19 oktober 2015. Beide rendementen zijn berekend op grond van een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen bruto-resultaten. Dit rendement is berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.