Zonne-energie blijft aantrekkelijk voor beleggers

Nog meer groei zonne-energie verwacht

Auteur:

Beleggers in zonne-energie aandelen zijn de laatste jaren verwend met spectaculaire koerswinsten. Echter, de laatste maanden zit er flink de klad in en zijn de koersen van zonne-energie aandelen over een breed front gedaald. Als je de recente ontwikkelingen op een rijtje zet, lijkt het echter aannemelijk dat het om een tussentijdse correctie gaat.

Deels was er simpelweg sprake van winstnemingen. Daarnaast waren er zorgen over de groei van de Chinese economie. Echter, in de zonne-energiesector blijven de zaken zich snel ontwikkelen. Kijk alleen maar naar de recente plannen van Saudi-Arabië, de grootste olieproducent ter wereld. De Saudi’s stappen, omdat ze ook in de toekomst leidend willen blijven in energievoorziening, namelijk fors in de ontwikkeling van zonne-energievelden! 

Enorme groei

Saudi-Arabië is niet de enige die grootscheeps in zonne-energie stapt. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat tot en met 2020 wereldwijd jaarlijks gemiddeld circa een kleine 20% extra zonne-energie capaciteit zal worden geïnstalleerd. En de Amerikaanse zakenbank Citibank gaat in een eigen rapport uit van een jaarlijkse gemiddelde toename van zonne-energie capaciteit van 30%. Het Amerikaanse, in research aangaande duurzame energie gespecialiseerde, GTM Research komt zelfs tot een groei van ruim 40% per jaar. Dat zal uiteraard de toch al forse investeringen in zonne-energie nog verder opjagen. 

Goed rendement

Ondanks de recente correctie is Zonne-energie een van de best presterende Trends van Trend Invest. Van elke Trend kun je op de pagina Prestaties alle resultaten bekijken. Klik hier voor de resultaten van de Trend Zonne-energie.

Beleggen in de Trend Zonne-energie

Beleggers die een Trend Invest-rekening hebben, kunnen hier de Trend Zonne-energie aan- of bijkopen.

Voor wie nog geen eigen Trend Invest rekening heeft, hier kunt u er een openen.

Bekijk de Trend Zonne-energie          Beleg in de Trend Zonne-energie

* Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.