Rendementen aandelen Online Shopping

Online Shopping: sterke rendementen op de beurs (I)

Auteur:

Online Shopping is dit jaar een van de best presterende Trends van Trend Invest. De Trend boekte een rendement van 28%, tegen 12% voor de MSCI World Index.* Opvallend is ook dat verreweg de meeste van de 30 aandelen die in deze Trend zijn opgenomen in de plus staan.

Ook de post- en pakketbedrijven die in deze Trend zijn opgenomen, staan in 2015 op een mooie winst. Dan hebben we het onder meer over het Nederlandse TNT Express, Singapore Post, het Britse Royal Mail en het Oostenrijkse Österreichische Post. Zij spinnen namelijk garen bij de groei van pakketbezorging door online shopping.

Online shopping-specialisten(I)

Maar de ‘double digit’ koerswinsten zie je toch bij de online shopping-specialisten. Zoals het Duitse online modehuis Zalando, met een plus van 21% over 2015. De koers van het Amerikaanse online warenhuis Amazon.com schiet vooral de laatste tijd omhoog: dit jaar een plus van 71%. De waarde van het bedrijf is nu groter dan die van de grootste supermarktketen ter wereld, WalMart! De Chinese Cogobuy Group (online verkoop van elektronica) boekte ook een heel forse koerswinst dit jaar: 93%. MonotaRO, een Japanse onderneming die online onder meer motoronderdelen en handgereedschap verkoopt, kwam daar zelfs nog boven uit, met een plus van 142% year-to-date. Een duidelijke negatieve uitschieter dit jaar is Zulily, een Amerikaanse online retailer van onder meer kleding, schoenen en speelgoed, met een min van 44%. Dat maakt eens te meer duidelijk dat je bij trendbeleggen niet al je eieren in een mandje moet leggen. Juist door een brede selectie van aandelen maak je als belegger goede kans van de ontwikkelingen binnen een trend te profiteren.

$ 1.000 miljard

De verwachtingen voor online shopping blijven heel goed. Zo stelt het Amerikaanse onderzoeksbureau Forrester dat de Chinese online shopping-markt in 2019 een omvang zal hebben van $ 1.000 miljard, een groei van circa 230% vanaf het huidige niveau. Dat zie je ook bevestigd in recente cijfers. De online bestedingen in bijvoorbeeld China stegen in de eerste helft van dit jaar al weer fors door, met 40%.

Mobiele bestedingen

Een belangrijke factor daarbij is dat in China (maar ook op veel andere plekken in de wereld) het aantal smartphones en tablets snel toeneemt. Dat leidt tot impulsiever online koopgedrag en dus tot meer online bestedingen. Dat zie je ook in Nederland. In Nederland koopt nu 80% van de smartphonebezitters online, volgens onderzoek van Blauw Research. Bovendien verschuiven de mobiele online bestedingen ook steeds meer naar duurdere producten. De Europese e-commerce omzet in zijn geheel steeg in 2014 met 14,3% naar € 423,8 miljard. Voor dit jaar wordt een groei van 12,5% verwacht.

Trend Online Shopping kopen

Net zoals bij de andere Trends van Trend Invest is het minimale aankoopbedrag van de Trend Online Shopping €2.500,–. Rekeninghouders van Trend Invest kunnen de Trend Online Shopping direct aankopen.

Beleggers die nog geen Trend Invest-rekening hebben, kunnen hier een eigen Trend Invest-rekening openen. Dat is binnen 10 minuten gebeurd, volledig digitaal. Nadat de eerste inleg op de rekening is bijgeschreven, kan er direct met beleggen worden begonnen.

Bekijk de Trend Online Shopping     Belegging Trend Online Shopping kopen       

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. 

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

* Het rendement is berekend vanaf 1 januari 2015 tot en met 27 juli 2015 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden en vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.