Medische apparaten Philips

Philips richt zich op medische apparaten

Auteur:

De afsplitsing van Philips Lighting van het moederbedrijf Philips blijkt een wijs besluit. Nu kan Philips zich omvormen tot een specialist in medische apparaten, een koerswijziging die al een tijdje geleden is ingezet. Medische apparaten is een aantrekkelijke markt met een bovengemiddelde groei.

Philips Lighting afgestraft

Vandaag is Philips Lighting hard afgestraft. De koers van dit aandeel noteerde bij opening van de beurs circa 8% lager. Beleggers waren niet te spreken over de kwartaalcijfers. De verkopen uit de ledverlichting van Philips Lighting zijn niet voldoende om de alsmaar krimpende verkopen van conventionele verlichting op te vangen.

Geld in kas voor overnames

Philips beschikt nu over voldoende geld in kas sinds de beursgang van de lichtdivisie Philips Lighting. Philips kan nu dus overnames doen in de sector voor medische apparaten. In juni dit jaar betaalde Philips nog zo’n € 1,9 miljard voor het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf The Spectranetics. The Spectranetics is gespecialiseerd in apparatuur voor vaatchirurgie, een technologie die goed aansluit bij het huidige assortiment van Philips van beeldvormende medische apparatuur. De CEO van Philips, Frans van Houten, sprak van een ‘opwindende overname’.  Het is inderdaad een opwindende sector, medische apparaten. En de sector groeit bovengemiddeld. Het Britse onderzoeksbureau Visiongain verwacht tot 2023 een jaarlijkse groei van 5,6% voor de markt voor medische apparaten. 

Beleggen in medische apparaten

Met Trend Invest kunnen beleggers inspelen op de kansen die de sector medische apparaten biedt. Voor deze beleggers heeft Trend Invest de Trend Medische Apparaten samengesteld. Deze Trend bestaat uit 20 aandelen van bedrijven die actief zijn in deze sector. 

Wilt u een rekening openen om in te spelen op deze snelgroeiende trend (minimum investering € 10.000,-), vraag dan hier uw Trend Invest-rekening aan. 

Wilt u eerst meer weten over de Trend Medische Apparaten, klik dan hier.

     

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.