Willem Vermeend over robots en economie Europa

Robots veroveren de wereld

Auteur:

Drs. Willem Vermeend was afgelopen weekend duidelijk in de media: “Robots zijn essentieel bij het aanjagen van verdere economische groei in Europa.”

Robots kennen we natuurlijk onder meer uit de autofabrieken. Maar door technologische innovaties kunnen robots steeds meer. Bijvoorbeeld in het nauwkeurige productieproces van bijvoorbeeld horloges, telefoons, tablets en pc’s. En in de zorg. Zo zijn er robots die patiënten in en uit bed kunnen tillen. En ook in de agrarische sector gaan de ontwikkelingen snel. Zo zijn er in de VS al agrarische bedrijven die volledig gerobotiseerd zijn.

Europa en Azië

Deskundigen verwachten dat door de robotisering een deel van de industriële productie, die Europa in de afgelopen decennia heeft verloren aan Azië, kan worden teruggehaald. Maar ook in Azië zitten ze niet stil. China heeft al aangekondigd dat het aantal robots in de komende 2 jaar zal worden verdubbeld, van 200.000 naar 400.000.

Groei naar $ 100 miljard in 2020

Adviesbureau Deloitte gaat ervan uit dat de gehele roboticasector in 2020 een omvang zal hebben van $ 100 miljard, nu is de omvang ongeveer $ 25 miljard.

Beleggen in robotica*

Om beleggers in staat te stellen om van die enorme verwachte groei van robotica een graantje mee te pikken, heeft Trend Invest 9 februari dit jaar de Trend Robotica gelanceerd. Met daarin 18 toonaangevende robotica-aandelen uit landen als de VS, Japan, Duitsland en Zwitserland. In de afgelopen 12 maanden steeg deze selectie van aandelen 27,7% in waarde. Hier kunt u de Trend Robotica aankopen.

Bent u nog geen cliënt bij Trend Invest? Open dan eerst uw eigen Trend Invest rekening (minimale inleg € 2500,-).

 Bekijk de Trend Robotica             Open nu uw eigen Trend Invest rekening   

 Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website.

* Het weergegeven rendement betreft het rendement welke zou zijn behaald, indien u 1 jaar geleden in deze trend had belegd, vanaf 12 mei 2014 t/m 12 mei 2015. Dit rendement is berekend op grond van (1) een simulatie van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend tot aan de startdatum van de Trend en (2) de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend vanaf de startdatum van de Trend. Het weergegeven rendement betreft een resultaat uit het verleden. Deze vormt geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het weergegeven rendement betreft een bruto-resultaat. Het rendement zijn berekend exclusief de kosten voor aan- en verkopen variërend tussen de 0,45% en 0,9%, de kosten voor het ontvangen van beleggingsaanbevelingen (€ 7,50 per kwartaal) en, indien u daarvan gebruik wilt maken, de kosten van de Trend Update van 0,8% per jaar.