Trend Social Media Trend Invest

Al ruim 12% in 2017

Auteur:

De Trend Social Media boekt in 2017 alweer 12,8% rendement. Daarmee is het tot dusver dit jaar de best presterende van de 14 Trends van Trend Invest. Social mediabedrijven als Facebook en het Chinese Weibo groeien dan ook als kool. En er is nog veel ruimte voor verdere groei. (I) Wereldwijd komen immers nog steeds grote groepen mensen voor het eerst online.

Bovendien groeit ook het aantal mensen dat voor het eerst een social mediaprofiel aanmaakt. Dat speelt de grote social mediabedrijven in de kaart. Want hoe meer gebruikers ze hebben, des te meer ze hun adverteerders kunnen bieden. Die adverteerders zijn bovendien blij met de voortdurend hogere conversie van hun advertenties: steeds meer gebruikers klikken op de advertenties en kopen vervolgens online.

Adidas

Niet voor niets kondigde het Duitse sportartikelenbedrijf Adidas vorige week aan te stoppen met televisiereclames. Het bedrijf gaat zich helemaal concentreren op online adverteren. Adidas ziet simpelweg dat online adverteren bij social mediabedrijven veel meer oplevert dan televisiereclames. Waarschijnlijk zullen nog veel meer bedrijven diezelfde keuze maken.

Rendementen Trends voorgaande jaren

Niet alleen dit jaar, maar ook de voorgaande jaren boekte de Trend Social Media prima rendementen. Meer weten over de rendementen en de makkelijke manier van aankopen van deze en andere Trends?

        

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

(I) Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Robert Schuckink Kool, directeur bij Trend Invest. De heer Schuckink Kool heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden

* Het rendement is berekend vanaf 1 januari 2017 tot en met 23 maart 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.