Nominatie Trend Invest voor Gouden Stier

Trend Invest genomineerd voor Gouden Stier!

Auteur:

Dit jaar worden voor de negende keer de Gouden Stieren uitgereikt. Deze ‘Oscars’ van de beleggingswereld, zoals de Nederlandse beleggingstrofeeën wel eens worden genoemd, worden in november dit jaar in Amsterdam uitgereikt. Trend Invest is genomineerd in de categorie Beste Beleggingsinnovaties.

Dat is natuurlijk een hele eer voor het harde werk van de mensen achter Trend Invest. Een eer die nog meer glans krijgt in het licht van de ambitie van de organisatoren van de Gouden Stier 2015. Zij zeggen dit jaar heel uitdrukkelijk dat de beleggingssector de plicht heeft om innovatief, begrijpelijk en toegankelijk te zijn. Juist omdat beleggen voor steeds meer consumenten een belangrijk instrument voor vermogensopbouw is geworden.

Leuk, helder en begrijpelijk

In het juryrapport wordt Trend Invest geroemd omdat het op een ‘leuke, heldere manier’ financiële producten aanbiedt aan beleggers. De site van Trend Invest wordt uitdrukkelijk geroemd vanwege de toegankelijkheid en begrijpelijkheid. En door die helderheid en duidelijke uitleg wordt bevorderd dat je als belegger ‘op een natuurlijke manier gaat kijken’ naar de beleggingsmogelijkheden die worden aangeboden via Trend Invest, en wat daar allemaal achter schuil gaat. Daarmee doelt de jury onder meer op de heldere uitleg die bij de verschillende Trends wordt gegeven. Waarbij naast duidelijke omschrijvingen van de verschillende Trends ook groeiverwachtingen van gerenommeerde onderzoeksbureaus worden genoemd. Tevens wordt door de jury op prijs gesteld dat heel transparant alle ondernemingen c.q. aandelen worden beschreven die in een Trend zijn opgenomen en dat je met één druk op de knop rendementen over verschillende perioden voor de verschillende Trends kunt zien.

Waakzaam

Ook stelt de jury de ‘waakzaamheid’ van Trend Invest bijzonder op prijs. Hiermee wordt gedoeld op de Trend Updates, waarmee de Trends blijven aansluiten op de actualiteit. Dit omdat bedrijven c.q. aandelen soms niet meer aan de strenge voorwaarden voor opname in een Trend voldoen en dienen te worden vervangen door andere aandelen, die wel aan die criteria voldoen. Dit houdt de Trends scherp en up-to-date.

Jury

De selecties, nominaties en uitverkiezing van de Gouden Stier 2015 zijn in handen van Belegger.nl en IEX.nl, met hulp van vergelijkingssite beleggingsmatch.nl. De leden van de vakjury van de Gouden Stier 2015 zijn Peter Verhaar (in 1999 medeoprichter van Alex), Jaap Koelewijn (hoogleraar corporate finance Nyenrode Business Universiteit), Corné van Zeijl (voormalig vermogensbeheerder bij Robeco en nu onder meer beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR), Marcel Tak (dé special product-specialist van IEX en IEXProfs) en Stephan Freelink (econoom en oprichter van de vergelijkingssite Beleggingsmatch.nl).

De uitreiking van de Gouden Stier 2015 is op 12 november 2015, zoals altijd in de Posthoornkerk te Amsterdam, onder het adagium: Onderzoek alles, maar behoudt het goede.