Hoog dividendaandelen Trend Invest

Trend Invest lanceert de Dividend Aristocrats

Auteur:

Na Biotech en Robotica lanceert Trend Invest nu de Trend Dividend Aristocrats. Daarbij gaat het deze keer niet om een – technologisch gedreven – krachtige trend, maar om een helder idee.

En achter Dividend Aristocrats zit een heel helder idee. Want het gaat hierbij om beursgeno-teerde ondernemingen die al vele jaren een stabiel dividend betalen. Daarbij gaat het bepaald niet om korte perioden. Bij Trend Invest gaat het om beursgenoteerde ondernemingen die minimaal 15 jaar een gelijkblijvend of hoger dividend uitkeerden aan hun aandeelhouders. Jaar na jaar. Zo’n streng selectiecriterium betekent dat Aristocrats, zoals ze in de VS bijna liefkozend worden genoemd, ook echt het neusje van de zalm vormen als het gaat om dividendaandelen.

‘Bewijskracht’

Bedrijven die gedurende vele jaren hun dividend minstens gelijk houden of verhogen, hebben daarbij ook nog op een andere wijze een streepje voor. Zij bewijzen immers dat ze ook onder moeilijke economische omstandigheden geld kunnen verdienen (en uitkeren aan hun aandeel-houders). Dat komt mede doordat ze nogal eens in defensieve en dus minder conjunctuurge-voelige sectoren – zoals consumentenproducten en gezondheidszorg – actief zijn. Bovendien genereren dergelijke ondernemingen vaak enorme cashstromen. Waardoor ze prima in staat zijn steeds een goed dividend aan de aandeelhouders te betalen.

Beleggen in Aristocrats

Dividend Aristocrats zijn behoorlijk zeldzaam. In Nederland kwalificeren alleen Royal Dutch Shell en Unilever als Aristocrats. Ook mondiaal is het een beperkte groep. Trend Invest heeft uit die beperkte groep 24 Dividend Aristocrats geselecteerd. Daarvan komen er 12 uit de VS en 12 uit Europa. Allemaal voldoen ze aan het strenge criterium: minstens 15 jaar gelijkblijvend of hoger dividend. Het leuke is dat enkele daarvan, zoals Royal Dutch Shell en Coca-Cola, tot ’s werelds bekendste bedrijven behoren. Maar ondernemingen als het Britse Centrica (utiliteitsgigant) en de Amerikaanse verzekeraar MetLife zullen vermoedelijk bij veel minder beleggers een belletje doen rinkelen. Klik hier voor een volledige selectie van de aandelen die de Trend Dividend Aristocrats vormen.

Trend aankopen

Aankopen van de Trend gaat op de gebruikelijk manier. Ben je al klant van Trend Invest, dan kun je simpelweg inloggen. Ben je nog geen klant, open dan eerst een rekening.

* Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen met onze helpdesk: 020 522 20 70.