Amerikaanse president kan opmars duurzame energie niet stoppen

Trump kan opmars duurzame energie toch niet stoppen

Auteur:

Er was veel commotie rondom de beslissing van Trump om uit het Klimaatakkoord te stappen. Trump is de weg kwijt, was toch wel de teneur. Maar het lijkt er vooral op dat Trump weinig begrijpt van de enorme dynamiek van duurzame energie. Fossiele energie verliest hoe dan ook dag na dag verder terrein op duurzame energie. Omdat duurzame energie steeds goedkoper wordt. Daarmee wordt fossiele energie op steeds meer plekken in de wereld eruit geconcurreerd.

Simpelweg: de goedkoopste kilowatts

Of je dus voor of tegen het milieu bent en wel of niet gelooft in klimaatovereenkomsten: een kilowatt energie koop je toch doorgaans van de partij die dat het goedkoopst aanbiedt. En dat zijn dus steeds vaker duurzaam opgewekte kilowatts. Hoe moeilijk kun je het dus maken als het over fossiele versus duurzame energie gaat? Omdat het simpelweg over marktwerking gaat: de goedkoopste kilowatts.

Beleggers

En beleggers zien de potentie van duurzame energie. Dan gaat het bijvoorbeeld om de grootste pensioenfondsen van ons land, zoals PGGM en het ABP. En ook Amerikaanse zakenbanken als Goldman Sachs, die een neusje hebben voor lucratieve deals en beleggingen, investeren miljarden dollars in duurzame energie. Maar ook steeds meer particuliere beleggers beleggen in duurzame energie. En dat betaalt zich uit. Want de teneur van die steeds verdere opmars van duurzaam opgewekte kilowatts zie je ook terug in de rendementen. De Trend Duurzame Energie bijvoorbeeld boekte dit jaar al een rendement van ruim 16,2%.* 

Beleggen via Trend Invest

Duurzame Energie is een van de 14 Trends waarin je kunt beleggen bij Trend Invest. Hier vindt u meer informatie over Duurzame Energie en de andere Trends van Trend Invest. Als u nog geen Trend Invest rekening hebt, vindt u hier hoe makkelijk het openen van een rekening gaat
 

         

Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op deze website.Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement is berekend vanaf 31 december 2016 tot 8 juni 2017 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. Het rendement is berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en 7,50 euro per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.