Veel beleggers stappen in Blockchain

Auteur:

Twee weken geleden introduceerde Trend Invest een nieuwe Trend: Blockchain. Dat er veel belangstelling was voor beleggen in blockchain was voor de introductie al bekend. Maar de verwachtingen werden overtroffen. Heel veel beleggers stappen bij Trend Invest in Blockchain. Ter gelegenheid van de introductie van deze Trend was er een persbijeenkomst waar Dennis de Vries, blockchain specialist bij KPMG, zijn licht liet schijnen over de actuele stand van zaken met betrekking tot blockchain.

Dennis de Vries maakte duidelijk dat blockchain veel meer is dan de techniek die veel cryptocurrencies, zoals Bitcoin, mogelijk maakt. Hij belichtte vooral de mogelijkheden voor de financiële wereld, zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen. Blockchain maakt namelijk veilige digitale waardeoverdracht mogelijk. Dat betekent een ware revolutie. Alleen al de bankensector kent wereldwijd 30.000 banken, die via hopeloos verouderde systemen met elkaar transacties doen. Niet voor niets zijn veel banken nu bezig om blockchaintechnieken te implementeren.

Kostenbesparingen

Want daarmee zijn enorme voordelen te behalen. Blockchainsystemen maken transacties sneller, efficiënter en betrouwbaarder. De grote winst voor de banken: geweldige kostenbesparingen. Maar ook buiten de bankensector biedt blockchain veel toepassingen, zei de KPMG-specialist. Eigenlijk overal waar waarde wordt overgedragen, kan blockchain voor een revolutie gaan zorgen.

Veel groei verwacht

De groeiverwachtingen voor deze nieuwe techniek zijn heel fors. Gerenommeerde onderzoeksbureaus, zoals de Amerikaanse bureaus MarketsandMarkets, Market Research Future en Business Wire, komen tot groeiverwachtingen voor de komende jaren van gemiddeld 51% tot 79% per jaar.