Opvallende ontwikkelingen zonne-energie

Veel ontwikkelingen bij zonne-energie

Auteur:

De laatste tijd zijn er opvallende ontwikkelingen rondom zonne-energie. Ontwikkelingen die specialisten en gerenommeerde onderzoeksinstituten al langer voorspelden. Maar die ook steeds meer tot het grote publiek beginnen door te dringen.

Dat komt doordat zeer bekende bedrijven als Apple nu opvallende stappen zetten als het gaat om zonne-energie. In de media over de hele wereld was recent te lezen dat het nieuwe, enorme hoofdkantoor van de onderneming in het Californische Cupertino helemaal op zonne-energie gaat draaien. Met de aanleg van de zonneparken, waarmee Apple voor het hoofdkantoor (en de datacenters en 53 Apple-winkels in Californië) in de eigen energie gaat voorzien, is een investering gemoeid van $ 848 miljoen.

Apple, Google en Gates

Apple doet deze investering op rationele gronden. Zoals Tim Cook, CEO van Apple, recent op een bijeenkomst van zakenbank Goldman Sachs zei over de nieuwe zonneparken: “We doen het omdat het de juiste stap is. Maar tevens interesseert het jullie misschien dat het ook financieel heel interessant is.’’ Ook die andere gigant uit Californië, Google, investeert fors in zonne-energie. Google gaat $300 miljoen investeren in een fonds voor zonne-energie. En ook Bill Gates ziet het helemaal zitten met zonne-energie. Recentelijk heeft hij opnieuw geïnvesteerd in een aantal zonne-energieprojecten. De drie belangrijkste grootverdieners uit Californië stappen dus allemaal in zonne-energie.

Grote gemene deler

Er is bij al deze berichten één grote gemene deler, precies waar Tim Cook van Apple recent op doelde: het is rationeel om in zonne-energie te investeren. Dat komt doordat zonne-energie steeds concurrerender wordt en daarmee goedkoper dan fossiele energie. De basis daarvan is voortdurende innovatie. Over de hele wereld zijn ondernemingen, universiteiten en individuele genieën bezig met voortdurende verbeteringen aan zonnecellen en andere schakels in de keten van de winning van zonne-energie. Zoals recent met nanotechnologie, waardoor zonnecellen goedkoper worden geproduceerd en een hogere energieopbrengst hebben.

The sun is the limit

Je zou bijna zeggen: the sky is the limit. Maar misschien kunnen we bij zonne-energie beter zeggen: the sun is the limit. Immers, de energie die de zon in een uur naar de aarde ‘stuurt’ is in principe genoeg om in de wereldwijde energiebehoefte voor een heel jaar te voorzien. De kunst is alleen om die zonne-energie zo doelmatig mogelijk te ‘oogsten’. Daarin worden we steeds beter.

Beleggen in zonne-energie

Beleggers die in zonne-energie investeerden, hebben daar in de afgelopen jaren zeker geen spijt van gehad. En als je kijkt naar de rapporten over de toekomstige groei van zonne-energie blijven de vooruitzichten heel goed. Beleggers die in zonne-energie willen beleggen, kunnen terecht bij Trend Invest. Trend Invest heeft een brede selectie van 20 toonaangevende zonne-energieaandelen samengesteld. Onder meer Hanergy Thin Film Power – een Chinese fabrikant van apparatuur voor de productie van zonnecellen – en Canadian Solar, een Canadese producent van zonnecellen.

 

   Meer informatie over beleggen in zonne-energie
Open nu uw eigen Trend Invest rekening
 Koop nu een belegging in de Trend Zonne-energie
 


* Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam. Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op de website. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen met onze helpdesk: 020 522 20 70.