aandelen blockchain

Waarom blockchain zo hard groeit

Auteur:

Dennis de Vries, blockchainspecialist van KPMG, gaf recent in Amsterdam uitleg over de mogelijkheden die blockchain biedt. Hij deed dat bij de persintroductie van de Trend Blockchain van Trend Invest. De Vries liet er geen misverstand over bestaan dat blockchain veel meer is dan de techniek die veilige waardeoverdracht van cryptocurrencies, zoals bitcoin, mogelijk maakt. 

Zo zullen niet alleen de meer dan 30.000 banken wereldwijd blockchain gaan integreren in hun bedrijfsprocessen. Omdat ze, zo zegt de KPMG-specialist, met blockchain in een keer alle verouderde IT-systemen uit de jaren ‘70 en ‘80 kunnen vervangen. Blockchain is ook het ei van Columbus voor andere financiële partijen, zoals verzekeraars en pensioenfondsen, aldus KPMG. Bedrijfsprocessen worden met blockchain voor hen sneller, soepeler en goedkoper. Blockchain biedt ook de ideale mogelijkheid voor transparantie in de keten bij goederenstromen, zoals containers. Overal waar waarde wordt overgedragen kan blockchain goede diensten bewijzen en voor transparantie zorgen.  

Nog ingrijpender dan het internet

Het World Economic Forum (WEF) heeft in januari dit jaar blockchain tot een van de belangrijkste huidige technologische ontwikkelingen gebombardeerd. Volgens het WEF zal blockchain de wereld echt op zijn kop gaan zetten en gaat het nog ingrijpender worden dan het internet. Ook Christine Lagarde, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) ziet veel potentie voor blockchain. 

Veel groei voorspeld voor blockchain

Niet voor niets wordt er heel veel groei voorspeld voor blockchain. Onderzoeksbureaus zoals Market Research Future en MarketsandMarkets gaan uit van groeicijfers van 51% tot bijna 80% gemiddeld per jaar voor de komende vier jaar.

Blockchain aandelen

De Trend Blockchain van Trend Invest bestaat uit 20 internationale beursgenoteerde bedrijven die blockchaintoepassingen ontwikkelen. Onder meer de Britse businessconsultant Accenture, de Duitse softwareontwikkelaar SAP en de Japanse IT-onderneming Digital Garage.