Beleggen in duurzame energie en zonne-energie

Willem Vermeend: Duurzaamheid de belangrijkste trend

Auteur:

Willem Vermeend, voormalig staatssecretaris van Financiën en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, volgt innovatieve, technologische ontwikkelingen intensief. Regelmatig schrijft hij hier ook over. Via startups investeert hij bovendien in kansrijke technologische trends. Welke trend of sector is op dit moment de meest kansrijke, volgens Vermeend?

‘’Ik ga voor duurzame energie, voor mij springt deze ontwikkeling er echt uit’’, zegt Vermeend. “De komende 30 jaar zal het gigantische bedrag van circa $13.000 miljard worden gestoken in duurzame energie, duurzame productieprocessen, enzovoorts. Omdat klimaatverandering verreweg de belangrijkste mondiale ontwikkeling is tot circa 2050. Dat wil zeggen, het verminderen van de CO2-uitstoot met behulp van duurzame energie. Bedrijven die hun geld verdienen met duurzame energie zullen sterk profiteren van de energietransitie, die al volop gaande is. Ze profiteren daar nu al van.’’

Beleggen in zonne-energie

Trend Invest biedt beleggers twee mogelijkheden om te beleggen in duurzame energie. Via de Trend Zonne-energie. Deze trend bestaat uit 19 verschillende aandelen wereldwijd van  beursgenoteerde bedrijven. Vooral uit China, de VS en Duitsland. De in de Trend opgenomen bedrijven fabriceren onder meer zonnecellen. Die zonnecellen krijgen trouwens door voortdurende technologische ontwikkelingen een steeds betere opbrengst. Ook bedrijven die inverters (omvormers) fabriceren en een bedrijf dat zonne-energie installaties installeert, zijn opgenomen in deze Trend. Hier vindt u meer informatie over de Trend Zonne-energie.

Beleggen in duurzame energie

De tweede Trend die past bij de hoge verwachtingen van Willem Vermeend is Duurzame Energie. Deze Trend bestaat geheel uit Europese duurzame energiebedrijven, 17 in totaal. Er is gekozen voor de Europese markt, omdat de EU heel dwingende eisen heeft ontwikkeld voor de beperking van de CO2-uitstoot. Duurzame energiebedrijven opereren in Europa dus in een vrijwel gegarandeerde groeimarkt. Het gaat bij deze Trend om bedrijven die actief zijn in zonne-energie, windenergie en 2e generatie biobrandstoffen. Hier vindt u meer informatie over beleggen in de Trend Duurzame Energie

 

In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.